خبرنگاران 80 هزار تن گوشت مرغ در لرستان فراوری شد

به گزارش اکسپرس بلاگ، خرم آباد - خبرنگاران - رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: 42.8 میلیون قطعه جوجه ریزی طی سال گذشته در استان انجام و در مجموع 80 هزار تن گوشت مرغ در این استان فراوری شده است.

خبرنگاران 80 هزار تن گوشت مرغ در لرستان فراوری شد

به گزارش خبرنگاران اسفندیار حسنی مقدم روز یکشنبه با اعلام این خبر به خبرنگاران اضافه نمود: 78 هزار تن از این میزان گوشت مرغ صنعتی بوده و با احتساب دیگر ماکیان 80 هزار تن فراوری انجام شده است.

وی با بیان اینکه جمعیت لرستان 2.1 درصد کشور است گفت: با این وجود میزان فراوری گوشت مرغ در این استان سه درصد مجموع فراوریی کشور و بر اساس سرانه مصرف 30 کیلوگرم به ازای هر شهروند لرستانی در سال حداکثر احتیاج روزانه، 120 تا 140 تن است.

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضای بازار در آستانه نوروز، میزان کشتار مرغ در نیمه دوم اسفند 240 تن در روز بود که در بعضی روزهای پایانی سال تا 390 تن نیز افزایش یافت.

حسنی مقدم در خصوص بعضی کمبودها و صف های خرید مرغ در لرستان توضیح داد: به دلیل اختلاف قیمت محصول با دیگر استان های همجوار، نوعی جذابیت مالی ایجاد شد و بعضی افراد با مشاغل غیرمرتبط، مبادرت به خرید مرغ و فروش در خارج از لرستان کردند.

وی اضافه نمود: باتوجه به اینکه در شبکه توزیع مرغ دارای نواقصی هستیم جلسات هماهنگی بین تمام دستگاههای ذیربط ستاد تنظیم بازار با موضوع سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار می گردد و حل مشکل در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه نهاده مورد احتیاج مرغداریها با ارز دولتی و به شکل کامل توسط سامانه بازارگاه در اختیار متقاضیان قرار گرفته است اضافه نمود: پیش بینی شده است برای ماه جاری به طور متوسط 180 تن در روز مرغ فراوری و وارد کشتارگاه ها گردد.

حسنی مقدم بر هوشمند کردن نحوه خروج مرغ از لرستان تاکید نمود و گفت: با تحقق این مهم، ضمن تسهیل دسترسی مردم به گوشت مرغ، بین 20 تا 30 درصد فراوری مرغ مازاد بر احتیاج استان به صورت هدفمند به استان های مجاور ارسال خواهد شد.

وی ادامه داد: وزن مرغ زنده استاندارد بین 1.8 تا 2.2 کیلوگرم و وزن کشتار شده بین 1.2 تا 1.4 کیلوگرم است و در خصوص مرغ های با وزن بیش از2.5 کیلوگرم، درصد ضایعات و چربی های دورریختنی بیشتر است.

وی اضافه نمود: با افزایش دوره پرورش مرغ از 45 روز به بالاتر مصرف دان و هزینه های فراوری نیز بیشتر می گردد بنابراین فرهنگ سازی مصرف مرغ با اندازه استاندارد، یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی لرستان است.

حسنی مقدم با بیان اینکه مرغ طی 38 تا 45 روز به وزن استاندارد می رسد، گفت: با تحقق این موضوع، 20 درصد کاهش مصرف دان و افزایش بهره وری را برای مرغداران خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تخلف احتمالی تعداد کمی از مرغداران استان را انکار نمی کنیم توضیح داد: جوجه ریزی توسط 760 مرغداری در استان انجام و فعالیت آنها در 2 سامانه بازارگاه توسط مدیریت طیور و سامانه قرنطینه توسط اداره کل دامپزشکی استان آنالیز و راستی آزمایی می گردد.

منبع: ایرنا
انتشار: 25 فروردین 1400 بروزرسانی: 25 فروردین 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 12841

به "خبرنگاران 80 هزار تن گوشت مرغ در لرستان فراوری شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران 80 هزار تن گوشت مرغ در لرستان فراوری شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید