ماهواره چوبیِ ژاپن؛ کاهش زباله فضایی

به گزارش اکسپرس بلاگ، طبق گفته مجمع جهانی اقتصاد نزدیک به 6000 ماهواره در حال چرخش بر مدار مین هستند که از حدود 60٪ آن ها استفاده نمی گردد و زباله فضایی محسوب می شوند.

ماهواره چوبیِ ژاپن؛ کاهش زباله فضایی

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

ژاپن در نظر دارد در سال 2023 اولین ماهواره چوبی را فضا پرتاب کند

یک موسسه ژاپنی و دانشگاه کیوتو دست به دست هم داده اند تا اولین ماهواره ساخته شده از چوب در دنیا را تا سال 2023 فراوری نمایند.موسسه جنگلداری سومیتومو گفته است تحقیقات در خصوص رشد درخت مورد نظر و استفاده از مواد چوبی در امور فضایی را شروع نموده است.

در قالب این مشارکت آزمایش روی انواع مختلف چوب در محیط های دارای شرایط شدید روی زمین شروع خواهد شد. با پرتاب ماهواره های بیشتری به جو، زباله فضایی شامل ماهواره های از کار افتاده و قطعات آن ها در حال افزایش است.

ماهواره های چوبی بدون آزاد کردن مواد مضر در جو یا بارش بقایای زیانبار بر زمین هنگام بازگشت دوباره به جو می سوزند.

تاکاو دوئی، استاد دانشگاه کیوتو که یک فضانورد ژاپنی است به بی بی سی گفت ما بسیار نگران این واقعیت هستیم که تمام ماهواره هایی که دوباره وارد جو زمین می شوند می سوزند و ذرات ریز آلومینا ایجاد می نمایند که برای سال ها در جو بالای زمین شناور خواهد ماند.

او می گوید که این ذرات انتها بر روی محیط زمین تأثیر خواهد گذاشت. پروفسور دوی اضافه نمود:مرحله بعد ساخت نمونه مدل مهندسی ماهواره است و سپس مدل قابل پرواز آن را فراوری خواهیم کرد. او در مارس 2008 به عنوان فضانورد به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام شد.

در طول این ماموریت، او اولین کسی بود که یک بومرنگ را در فضا پرتاب کرد. این بومرنگ به طور خاص برای استفاده در جاذبه اندک طراحی شده بود. جنگلداری سومیوتومو که بخشی از گروه سومیوتومو می باشد که بیش از 400 سال پیش تأسیس شد، گفته است که تحقیقات کنونی شامل فراوری مواد چوبی بسیار مقاوم در برابر تغییرات شدید دما و نور خورشید خواهد بود.

سخنگوی موسسه گفت که نوع چوبی که در دست تحقیق است، از اسرار تحقیقاتی است.

خطر ناشی ازافزایش روزافزون زباله فضایی باعث نگرانی شده است

زباله فضایی

کارشناسان در خصوص افزایش خطر سقوط مواد ناخواسته فضایی به زمین که با افزایش پرتاب فضاپیما ها و ماهواره ها بیشتر می گردد هشدار داده اند.

ماهواره ها به طور فزاینده ای برای ارتباطات، پخش تلویزیونی، ناوبری و پیش بینی هواشناسی مورداستفاده قرار می گیرند و متخصصان و محققان فضایی در حال آنالیز گزینه های مختلفی برای جمع آوری و کاهش ناخواسته زباله فضایی هستند.

طبق گفته مجمع دنیای اقتصاد نزدیک به 6000 ماهواره در حال چرخش بر مدار مین هستند که از حدود 60٪ آن ها استفاده نمی گردد و زباله فضایی محسوب می شوند. شرکت تحقیقاتی یوروکانسالت تخمین می زند که در این دهه هر ساله 990 ماهواره پرتاب گردد که بدان معناست که تا سال 2028، ممکن است تا 15000 ماهواره در مدار زمین وجود باشد.

شرکت اسپیس اگس متعلق به الون ماسک در حال حاضر بیش از 900 ماهواره از نوع استارلینک را به فضا پرتاب نموده و میخواهد هزاران ماهواره دیگر را هم در جو قرار دهد. زباله های ناخواسته فضایی با سرعت باورنکردنی بیبش از 22300 مایل در ساعت حرکت می نمایند و در صورت برخورد به هر جسمی می توانند آسیب قابل توجهی برسانند.

در سال 2006 یک قطعه ناخواسته فضایی با ایستگاه فضایی بین المللی برخورد کرد و یک تکه کوچک از پنجره آن را که بسیار مقاوم هم ساخته شده جدا کرد.

منبع: فرادید
انتشار: 18 بهمن 1399 بروزرسانی: 18 بهمن 1399 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 10908

به "ماهواره چوبیِ ژاپن؛ کاهش زباله فضایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماهواره چوبیِ ژاپن؛ کاهش زباله فضایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید