طراحی خانه باغ ویلایی: باغ شاهزاده ماهان کجاست؟
به گزارش اکسپرس بلاگ، اینکه در دل بیابانی خشک و بی آب و علف، به باغی سرسبز برسیم یکی از شگفتی هاست و باغ شاهزاده ماهان چنین باغی ست، باغ- تختی که به ثبت جهانی هم رسیده و به محض ورود به آن بیننده میخکوب می گردد.
جهت دریافت خدمات طراحی خانه باغ ویلایی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
باغ شاهزاده ماهان کرمان کجاست؟
این باغ در فاصله 35 کیلومتری جنوب شرقی کرمان و در فاصله 6 کیلومتری شهر ماهان در جهت جاده کرمان-بم، در کنار روستای اختیارآباد قرار گرفته.
پشت باغ را کوه های چوپار در برگرفته. خود باغ را آب قنات و رودخانه تیرگران که از بالا واردش می گردد، سیراب می نماید و سرسبزی باغ هم به همین دلیل است. باغ شاهزاده یا شازده، بزرگترین و قشنگ ترین باغ ایرانی است و همین هم وسوسه تماشا آن را تقویت می نماید.
وقتی وارد باغ می شویم نمایی کلی از شاهزاده را می بینیم و در پشت آن ارتفاعات جوپار را. انگار که به تابلویی پرسپکتیو نگاه می کنیم که فاصله اول تا انتهایش خیلی زیاد است. درخت های دو طرف باغ که در هر فصلی از سال به رنگی درمی آیند، جریان سراسری آب در محور اصلی باغ با آبشارها و صدای آنها و انعکاس درخت ها و بنای سر درخانه و بالا خانه در دو استخر باغ، چشم انداز پیش چشممان را فرازمینی می نماید.
باغ شاهزاده ماهان کرمان، باغی طبقاتی ست که جزو 9 باغ ایرانی ای محسوب می گردد که به ثبت جهانی هم رسیده. این باغ در اواخر دوره قاجار و دوران یازده ساله فرمانروایی عبدالحمید میرزا ناصرالدوله ساخته شد. اما با مرگ ناصرالدوله، کار ساخت باغ هم ناتمام مانده است.
باغی که پیش رویمان است، حوادث زیادی را از سرگذارنده. بعد از مرگ ناصرالدوله تا مدت ها متروک مانده. تا اینکه به وسیله میراث فرهنگی خریداری و کار بازسازیش آغاز می گردد. اما چیزی از بازسازی باغ نگذشته که زلزله سال 1360، بخش های زیادی از آن را خراب می نماید.
تماشای های شهر کرمان
بخش های مختلف باغ شاهزاده ماهان
قدیم ها، شاهزاده، محل زندگی بوده و جشن هایی هم در آن برپا می شد. و این را از دو محوطه باز جلوی سردرخانه و بالاخانه با نرده های چوبی اش می گردد فهمید.
بخش ورودی باغ را سردرخانه تصرف نموده و نقش واسطه را بین نمای بیرونی و درونی دارد. پیش از ورود به محوطه باغ گذشتن از هشتی طبقه همکف سردخانه، ما را برای تماشا باغی دل انگیز آماده می نماید.
در این قسمت جای خالی سه کاشی را روی طاق می بینیم که توجه مان را جلب می نماید. شاید فکر کنیم که این کاشی ها به مرور زمان فروریخته اند، اما داستانی شنیدنی پشت آنهاست. اینطور معروف است که معمار سردر مشغول تکمیل طاق بوده که خبر مرگ شاهزاده را به او می رسانند. و او از شدت خوشحالی تغار گچ در دستش را محکم به دیوار می کوبد، کار را ول می نماید و از آنجا فرار می نماید.
در بالاترین قسمت مجموعه، بنایی واقع شده است که عمارت شاه نشین یا بالاخانه یا کوشک اصلی ست. جایی که محل سکونت مالک اصلی بوده و جلویش هم دو استخر واقع شده است. می توانیم در ایوان خانه بایستیم و از آن بالا باغ را نگاه کنیم و غرق در زیبایی اش شویم و به حال صاحب خانه غبطه بخوریم.
در قسمت بالای باغ و در پشت دیوار پیرامونی، به حمام خانه می رسیم که شامل چند فضای تو در تو به ابعاد مختلف است. و از طرف بیرون بدنه ای شکسته را به نمایش می گذارد. فضاهای داخلی حمام مزین به گنبد و قوسند و از عناصر معماری بی نصیب نمانده اند.
اینطور معروف است که باغ، جز مالک اصلی اش، در مواقعی از سال مالک دیگری هم داشته که عهده دار مراقبت از آن بوده. و این را می گردد از عمارت زعیم باشی یا برج مراقبت فهمید.
شازده را با آجر و ملات ساخته اند و کاشی و گچ هم در ساختش استفاده شده. کف پیاده راه ها را با ملات و قلوه سنگ پوشانده اند. و در طول جهت هروقت بخواهیم می توانیم روی سنگ های کنار باغچه بنشینیم و گذر آب را نگاه کنیم و آنهمه قشنگی که تصویر پیش چشممان را سبک می نماید.
باغ شاهزاده ماهان آنقدر زیباست که عده ای سال نو را در آن تحویل می نمایند. باغی که رستوران و مهمانسرا و غرفه هایی برای خرید سوغات هم دارد. و غذا خوردن یا یک شب را در آن گذراندن، جزو تجربه هایی ست که حالا حالاها از یاد نمی رود.
عکسها: خبرگزاری ایرنا
منبع: اسنپ تریپ