تصاویر اسفناک قلعه باستانی کوشمغان

به گزارش اکسپرس بلاگ، قلعه کوشمغان در محله قدیمی کوشمغان از محلات سه گانه تاریخی سمنان واقع شده است به طوری که صنیع الدوله درباره این قلعه می نویسد: در کوشمغان قلعه کهنه ایست که خندقی داشته و به واسطه تخته پل، وارد قلعه می شده اند. حالا که خندق پر است و بر روی آن خانه ساخته اند، مدخل، بالا آمده، معهذا از زیر قلعه سوراخ کرده، به داخل قلعه می فرایند. در قلعه که از قدیم باقیمانده یکپارچه سنگ است.

تصاویر اسفناک قلعه باستانی کوشمغان

محله کوشمغان به همراه محله های زاوغان و کدیور سه محله بسیار کهن و قدیمی شهر سمنان را تشکیل می دهند که محلات ثلاث نامیده می شوند. قلعه کوشمغان در گذشته دارای یک خندق بوده است و مردم با استفاده از تخته پل وارد قلعه می شدند. در حال حاضر خندق اطراف قلعه تا حدودی سالم به جای مانده است. درِ قلعه که از گذشته به جای مانده از سنگ یکپارچه تشکیل شده است. تا چند دهه پیش تعدادی خانواده در داخل قلعه زندگی می کردند.

برخی منابع نوشته اند: به نظر می رسد در گذشته بزرگان زرتشتی در این محل ساکن بودند و احتمالاً آتشکده آنان هم در داخل قلعه بوده است به همین سبب این منطقه با نام کوشک مغان خوانده شده که در اثر کثرت استعمال به صورت کوشمغان درآمده است.

این قلعه در سال های اخیر به علت خرابکاری و سیل و باران تا حد زیادی از بین رفته است.

آب انبار کوشمغان هم که مربوط به دوره قاجار است در جنوب محله کوشمغان واقع شده است. این اثر در 25 خرداد 1381 با شمارهٔ ثبت 5822 به نام یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تصاویری ببینید از آخرین شرایط قلعه کوشمغان …

گردشگری: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: گردشبان
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 15998

به "تصاویر اسفناک قلعه باستانی کوشمغان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصاویر اسفناک قلعه باستانی کوشمغان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید