خبرنگاران دغدغه های والدین مازندرانی از امتحانات میان ترم دانش آموزان
به گزارش اکسپرس بلاگ، ساری - خبرنگاران - با وجود اینکه آموزش مجازی والدین و دانش آموزان مازندرانی را از گرفتاری در دام ویروس کرونا آسوده خاطر کرده است ، اما فاصله گیری از سر فصل های آموزشی به خصوص در آستانه نیم فصل آموزشی و شروع آزمون ای دوره ای باعث نگرانی خانواده ها و کادرهای آموزشی استان شده است .

به گزارش خبرنگاران، آموزش در استان مازندران همراه با سایر نقاط کشور از اسفند ماه سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا وارد فضای مجازی شد. تداوم قرمزی کرونایی مازندران باعث شد این استان سال تحصیلی جاری را نیز در فضای مجازی شروع کند. حتی با وجود اینکه در روزهای نخست حدود 40 درصدآموزش استان به صورت حضوری به مدرسه می رفتند ، اما از آبان ماه امسال با قرارگیری مازندران در آستانه موج سوم همه گیری کرونا ، آمار حضور دانش آموزان در سر کلاس درس به هفت درصد کاهش یافت و 93 درصد دانش آموزان استان در فضای مجازی آموزش خود را دنبال می کردند.
البته در نگاه نخست و با توجه به آمار بسیار پایین دانش آموزان مبتلا به بیماری کووید-19 در مازندران به نظر می رسد طرح آموزش مجازی تا حد زیادی توانسته خاطر والدین و دانش آموزان را از گرفتاری در دام کرونا آسوده کند ، اما تبعات آموزش خانگی و مجازی تا به امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در روزهای اخیر برخی از والدین دانش آموزان مازندرانی نسبت به فاصله افتادن درسی فرزندانشان ابراز نگرانی کردند و خواستار رسیدگی جدی به این شرایط شدند.
این درحالی است که طبق جدول سنتی آموزش و پرورش حدود 20 روز دیگر تا شروع امتحانات نیم فصل نخست آموزشی زمان باقی نمانده است و همین موضوع نیز دغدغه دانش آموزان و والدینشان را دوچندان کرده است.
علیرضا یوسف پور یکی از والدین آملی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: پسرم هر روز نسبت به فاصله درسی با مدارس دیگر ابراز نگرانی می کند و بار فشار روانی زیادی را متحل می شود.
وی اضافه نمود: دلایل مختلف از جمله مسائل معلم و همچنین اشکالات شبکه شاد بارها کلاس های آموزشی بچه ها را تاخیر روبرو یا حتی لغو کرد در نتیجه باعث شده از سرفصل درسی عقب بمانند و نگران شوند.
یوسف پور گفت : این شرایط نه تنها نگرانی زیادی را برای فرزندم ایجاد کرده ، بلکه به دلیل برگزار کردن کلاس های جبرانی زمان زیادی را باید برای کلاس های آنلاین صرف کند که از نظر فشار روانی در توان یک دانش آموز اول هدایت نیست.
آسیه رنجبر مادر یکی از دانش آموزان نوری نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران ، فاصله افتادن درسی میان دانش آموزش را تایید کرد و گفت : پسرم می گوید اکنون در هر کتابی چند درس نسبت به برخی مدارس دیگر عقب است و ما هم این مشکل را با مدیر مردسه در میان گذاشته ایم.
وی با اظهار این که فرزندش در آستانه هدایت تحصیلی واقع شده است ، گفت : کمتر از یک ماه دیگر به امتحانات میان ترم باقی مانده و اگر به خاطر فاصله تحصیلی آسیبی به نمرات پسرم وارد شود در هدایت تحصیلی با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.
البته تعدادی از دانش آموزان و والدینشان در گفت و گوبا خبرنگار خبرنگاران هم از جلو بودن سرفصل های تحصیلی خبر دادند و گفتند که اکنون در حال دوره کردن بسیاری از دروس و برطرف اشکال هستند.
فاصله گیری برخی دانش آموزان از سرفصل های تحصیلی در حالی بر آموزش مازندران سایه افکنده است که در ابتدای سال تحصیلی معاونت متوسطه وقت آموزش و پرورش مازندران از برگزاری آزمون های 45 روزه برای پایش مستمر دانش آموزان خبر داده بود. با این وصف معاون جدید متوسطه آموزش و پرورش مازندران که حدود یک ماه پیش کارش را شروع کرد ، از آزمون 45 روزه ابراز بی اطلاعی کرد و به خبرنگار خبرنگاران گفت: اینگونه آزمون ها آیین نامه ابلاغی وزارت خانه نیست و نمی توان نسبت به آن ارزشیابی درستی داشت.
علی دهقان اضافه نمود : آزمون های دوره ای در اختیار مدارس است و ممکن است زودتر از 45 روز و حتی به تشخیص معلم هر هفته انجام شود.
وی ادامه داد: نتایج آزمون های کلاسی در اختیار مدیران و سپس والدین قرار می گیرد که نه تنها شرایط آموزشی بلکه نحوه یادگیری دانش آموزان بر اساس آن سنجیده می شود.
دانش آموزان مازندران عقب ماندگی تحصیلی ندارند
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران شرایط آموزش در فضای مجازی را مساعد توصیف کرد و گفت: با وجود اینکه شرایط برای معلمان سخت شده است، اما طبق بودجه بندی تمامی سرفصل های درسی تدریس شده و هیچ تاخیری وجود ندارد.
علیرضا سعدی پور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران اضافه نمود: آموزش مجازی بسیاری از قواعد تحصیلی را دستخوش تحول کرده است که یکی از آنها زمان بر شدن آموز به دلیل ارتباط غیرحضوری است.
وی با اشاره به اینکه فاصله افتادن تحصیلی مقطعی و قابل برطرف شدن است ، ادامه داد: در شرایط فعلی عقب ماندگی برخی کلاس ها و مدارس از بودجه بندی درسی دور از انتظار نیست ، اما طبق پایش مستمر آموزش و پرورش استان فاصله فاحشی بین مدارس استان وجود ندارد و همگی طبق برنامه ریزی سرفصل های درسی پیش می فرایند.
مدیرکل آموزش و پروش مازندران در پاسخ به نگرانی برخی والدین از فاصله گیری درسی دانش آموزانشان نسبت به سرفصل های امتحانی ، گفت : هنوز گزارشی از فاصله محسوس و عقب ماندگی درسی دانش آموزان مدارس به دست ما نرسیده و اگر هم باشد بسیار محدود و مستثنی است.
سعدی پور اضافه نمود : البته کم تعداد بودن این دانش آموزان دلیل بر عدم پیگیری نیست . در صورت چنین مواردی همه معاونین ستادی، مدیران شهرستانی باید مشکل را در کوتاه ترین زمان حل کنند.
وی تاکید کرد: حتی اگر یک دانش آموز نیز از بودجه بندی و سرفصل های معین شده وزارت آموزش و پرورش جا بماند باید از طریق کلاس های جبرانی و فوق العاده دانش آموز را به شرایط عادی بازگرداند.
مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به نزدیکی نیم فصل آموزشی و آزمون میان ترم گفت: باید همه دانش آموزان برای این آزمون آماده باشند و در صورت کوتاهی در آموزش بر اساس بودجه بندی با مسئولان امر برخورد خواهد شد.
سعدی پور تاکید کرد: والدین نیز باید در رصد مستمر تحصیلی دانش آموزان خود با مدارس همکاری کنند و در شرایط فعلی مدرسه را تنها نگذارند، زیرا غیرحضوری شدن آموزش نظارت بیشتری برای جلوگیری از انحرافات تحصیلی لازم دارد و در این زمینه مدرسه و خانواده ها باید با یکدیگر همراه باشند.
مازندران آماده برگزاری آزمون حضوری
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران بر آمادگی استان برای برگزاری حضوری آزمون میان ترم خبر داد و گفت : پیشنهادهای استان برای برگزاری حضوری آزمون میان ترم به وزارت آموزش وپرورش برای تصمیم گیری ارسال شده است.
وی برگزاری حضوری آزمون را هم از لحاظ درسی و هم لحاظ امنیتی مهم توصیف کرد و اضافه نمود : هنوز بسترهای لازم و استاندارد برای برگزاری آزمون غیرحضوری فراهم نشده است.
سعدی پور با اشاره به توسعه کمی و کیفی شبکه آموزش دانش آموزی شاد ، گفت : البته هنوز مسائلی در این شبکه از جمله تاخیر، قطعی و خروج دانش آموزان وجود دارد که شاید در برگزاری آزمون اشکالاتی به وجود آورد.
وی آزمون حضوری را برای دانش آموزان نیز مفید توصیف کرد و اضافه نمود : حضور در جلسه امتحان از استرس های دانش آموز کم می کند و نگرانی او درباره مسائل آزمون غیرحضوری نیز برطرف خواهد شد.
به گفته این مسئول ، در آزمون حضوری عدالت نیز به طور کامل رعایت خواهد شد و برای مسائل بهداشتی نیز پروتکل هایی در نظر گرفته شده است که در صورت تایید وزارت آموزش و پرورش ، اطلاع رسانی می شود.
در حال جاضر نیز 508 هزار دانشآاموز در مازندران تحصیل می کنند که از این تعداد بیش از 93 درصد به صورت غیر حضوری و حدود هفت درصد نیز به صورت حضوری تحصیل می کنند.
منبع: ایرنا