خبرهای تازه از شهر داراکان در فسا

به گزارش اکسپرس بلاگ، حامد مهدی علمدارلو، سرپرست هیات آنالیز باستان شناسی شهرستان فسا با بیان این که محوطه داراکان شهرستان فسا توسط هیات باستان شناسی ایرانی به مدت یک ماه آنالیز می گردد، اضافه نمود: آنالیز روشمند محوطه داراکان شهرستان فسا با سه هدف آنالیز تطبیقی منابع باستان شناختی و تاریخی در ارتباط با محوطه، آنالیز نظام شهری آن بر اساس داده های باستان شناسی و متون تاریخی و شناسایی دوره های سکونتی شهر داراکان بر اساس یافته های باستان شناختی انجام می گردد.

خبرهای تازه از شهر داراکان در فسا

علمدارلو با اشاره به این که شناسایی محوطه شهر دراکان در سال 1388 توسط گروه آنالیز شهرستان فسا به سرپرستی احمد علی اسدی اجرا شده است، اضافه کرد: آنالیز حاضر در راستا شناسایی بهتر محوطه از اردیبهشت ماه شروع شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.

سرپرست هیات آنالیز باستان شناسی شهرستان فسا، گفت: این محوطه در نزدیکی روستا داراکویه از بخش ششده و قره بلاغ شهرستان فسا در جاده قدیم فسا به داراب قرار گرفته است و با توجه به اشاره در متون تاریخی و از جمله ابن حوقل این محوطه یکی از شهرهای ارتباطی بین فسا و داراب در دوره های شروع اسلامی بوده است.

این باستان شناس اظهار داشت: با این حال نتایج آنالیز تا به امروز بیانگر این بوده که بنیاد اولیه شهر در دوره ساسانی و با نقشه ای نسبتا مستطیل شکل و شبکه بندی داخلی شطرنجی شکل گرفته یا تأسیس شده است.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، علمدارلو گفت: اطلاعات اولیه آنالیز نشان می دهد که شهر داراکان در دو قسمت شمالی و جنوبی در دو طرف رودخانه شکل گرفته و آثار معماری از دوره های ساسانی و اسلامی و همچنین سه رشته قنات بر روی محوطه قابل مشاهده است.

upst.ir: مجله ستاره: اخبار و حواشی ستاره های سینما، فوتبال و استارتاپ ها

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

منبع: گردشبان
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 14447

به "خبرهای تازه از شهر داراکان در فسا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرهای تازه از شهر داراکان در فسا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید