چرا نباید در هواپیما چای یا قهوه بنوشید؟ واقعیتی که مهمانداران از شما پنهان می کنند
به گزارش اکسپرس بلاگ، وقتی سوار هواپیما میشوید، شاید یکی از اولین چیزهایی که به ذهنتان میرسد، نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه داغ باشد، بهویژه اگر پروازتان صبح زود یا در ساعات پایانی شب باشد. اما آیا میدانستید که مهمانداران هرگز از این نوشیدنیها استفاده نمیکنند؟ این مسئله ممکن است تعجبآور باشد، اما دلیل قانعکنندهای پشت این موضوع وجود دارد. آب مورد استفاده برای تهیه چای و قهوه در هواپیما از مخازنی تأمین میشود که کیفیت و سلامت آنها همیشه در سطح استاندارد قرار ندارد. مطالعات نشان دادهاند که این آب ممکن است حاوی باکتریهای مضر باشد که میتوانند برای سلامتی مسافران خطرناک باشند. در ادامه، به بررسی این موضوع پرداخته و دلایلی را که باعث میشود از نوشیدن این نوشیدنیها در هواپیما خودداری کنید، توضیح خواهیم داد.

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.
یکی از اسراری که مهمانداران هیچ گاه برای مسافران فاش نمی کنند، این است که آن ها به هیچ وجه از چای یا قهوه هواپیما نمی نوشند! پروازهای شبانه یا اول صبح کمی سخت هستند و تنها چیزی که به مسافران کمک می کند تا در این پروازها بیدار و سرحال بمانند نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه داغ است؛ ولی بهتر است قبل از سفارش چای یا قهوه در پرواز بعدی کمی تامل کنید! شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ ولی مهمانداران هیچ گاه در طول پرواز آب داغ، قهوه یا چای هواپیما را نمی نوشند. شاید این سوال به فکر شما خطور کند که آیا نوشیدن این موارد برای آن ها ممنوع است؟
طبق گزارش NBC 5، آبی که در هواپیما برای تهیه چای و قهوه مورد استفاده قرار می گیرد، از مخزن آب هواپیما تامین می شود و این آب چندان سالم نیست. طبق آزمایش EPA (این آزمایش برای بررسی میزان سلامت آب داخل مخازن هواپیما انجام می شود) که روی مخازن آب 158 فروند هواپیما انجام شد، 13 درصد از آن ها حاوی باکتری کلی فرم بودند؛ حتی مخازن دو هواپیما دارای باکتری ای کولای (E.coli) بودند. علاوه بر این، طبق گزارش بیزینس اینسایدر (Business Insider) بر اساس آزمایش EPA دیگری آب مخزن یک مورد از هر هشت هواپیمای مورد بررسی پایین تر از سطح استانداردهای تعیین شده قرار داشته است.
با این حال، اتحادیه مهمانداران به نشریه بیزینس اینسایدر اعلام کرده است که آب داخل مخازن هواپیماها برای اطمینان از سلامت آن به صورت مرتب کنترل می شود. گفتنی است این اتحادیه از 15 سال قبل ملزم به اجرای این قانون شده است. این دستورالعمل کلیه توضیحات لازم برای آزمایش آب درون مخازن را به ایرلاین ها ارائه کرده است. البته اتحادیه بر این عقیده است که این دستورالعمل کافی نیست و ضمانت اجرایی کاملی برای آن وجود ندارد.
طبق گزارش NBC، باکتری ها اغلب به هنگام انتقال آب منتقل می شوند. بر اساس نتیجه تحقیقی که در سال 2015 از طریق مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی انجام شد، میکروارگانیسم ها اغلب در ابزار انتقال آب و نه در منبع آب وجود دارند و ازاین رو، به هنگام پرکردن مخزن از تانکر منتقل می شوند.
دکتر سدریک اسپاک (Dr. Cedric Spak)، متخصص بیماری های عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه بیلر، دراین باره به NBC چنین گفت:
افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند باید از نوشیدن هرگونه آب، چای یا قهوه در هواپیما خودداری کنند.
وی همچنین تاکید کرد که درباره بچه ها این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است و استفاده از بطری های آب آشامیدنی بهترین راه حل است.
نتیجهگیری
هرچند خطوط هوایی دستورالعملهایی برای بررسی کیفیت آب در مخازن هواپیما دارند، اما تحقیقات نشان میدهد که این نظارتها همیشه کافی نیستند و احتمال آلودگی آب همچنان وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از مهمانداران از نوشیدن چای و قهوه در هواپیما خودداری میکنند و این توصیهای است که مسافران نیز باید جدی بگیرند. اگر در پرواز نیاز به نوشیدنی دارید، بهترین گزینه استفاده از بطریهای آب بستهبندیشده است. رعایت این نکته ساده میتواند به شما کمک کند تا سفری سالمتر و بدون نگرانی از آلودگیهای احتمالی داشته باشید.