غذاهای سنتی رامسر؛ برای عاشقان خورشت ترش
به گزارش اکسپرس بلاگ، خطه سرسبز شمال پر است از زیبایی و جاذبه های طبیعت. رامسر نیز به عنوان یکی از شهرهای شمالی، سراسر شگفتی است. این شهر که لقب عروس مازندران را از آن خود نموده، علاوه بر خط ساحلی آبی و جنگل های شگفت انگیز دارای غذاهای محلی بسیار خوشمزه ای است؛ به طوری که با یک بار امتحان کردن آن ها تا همواره طعم لذیذشان زیر زبانتان می ماند. در این مقاله از سایت سه کلیک به معرفی غذاهای سنتی رامسر می پردازیم.

فرصت رزرو بلیط هواپیما از خبرنگاران را از دست ندید
مالابیج
هر شهری که ساحل قرار داشته باشد، از ماهی های خوشمزه بی نصیب نیست. یکی از ماهی های خوش طعم و لذیذ دریای خزر که بافتی نرم و پنبه ای دارد، ماهی سفید است. حالا تصور کنید این ماهی را که به خودیِ خود خوشمزه است، با رب انار، سبزیجات معطر، گردو، نمک، فلفل و گلپر طعم دار نمایند. دیگر نور علی نور می گردد از خوشمزگی! پس اگر به رامسر سفر کردید، حتما ماهی بیج که یکی از غذاهای سنتی رامسر است را امتحان کنید.
نازخاتون
یکی دیگر از غذاهای سنتی رامسر که به عنوان چاشنی هم استفاده می گردد، نازخاتون نام دارد. محتویات نازخاتون شامل بادمجان، رب انار، گوجه فرنگی، آبغوره، نعنا خشک، گلپر، پیاز، سیر و ریحان است. این غذا که علاوه بر مازندران، در گیلان نیز هوادار دارد، در کنار غذاهای دیگر سرو می گردد.
باقلاقاتق؛ از غذاهای خوشمزه و سنتی رامسر
چه شمالی باشید چه نباشید، حتما نام باقلاقاتق به گوشتان خورده است. باقلاقاتق که یکی از غذاهای خوشمزه سنتی رامسر است، از ترکیب باقلا، شوید خشک، تخم مرغ، سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و روغن طبخ می گردد. اگر به رامسر سفر کردید، حتما این خورشت لذیذ را امتحان کنید.
آغوزمسما؛ از غذاهای سنتی رامسر
آغوزمسما یکی از غذاهای سنتی رامسر است که ترکیبی جادویی دارد. این غذای خوشمزه ترکیبی از فسنجان و گوشت اردک است که با رب انار، گردو، پیاز سرخ شده، آب، شکر، دانه ساییده شده انار، و نمک و زردچوبه و فلفل ترکیب می گردد و طعمی خوشمزه و لذیذ می سازد. این که آغوزمسما ترش باشد، یا شیرین و ملس، بسته به ذائقه افراد دارد. مازندرانی ها که بیش تر ملس و ترش می خورند، اما اگر شیرین دوست داشته باشید، می توانید رب انار شیرین یا کمی شکر به آن اضافه کنید.
بیج بیج؛ از غذاهای سنتی خوش طعم رامسر
بیج بیج که گیلانی ها به آن واویشکا می گویند، شبیه به مایه ماکارونی است. این خورشت خوشمزه از ترکیب گوشت چرخ نموده، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، نمک و فلفل و کمی زردچوبه درست می گردد و طعمی بسیار لذیذ و خوشمزه دارد. این غذا را هم با برنج و هم با نان میل می نمایند. اگر به رامسر سفر کردید، حتما بیج بیج که یکی از غذاهای سنتی رامسر است را امتحان کنید.
اسپناساک
اسپناساک یکی از غذاهای سنتی و مقوی رامسر است که از ترکیب انواع گوشت (مرغ، گوشت گوسفندی یا غاز) به همراه اسفناج، هویج، ادویه جات، سبزیجات معطر، پیاز، نعنا و برگ سیر درست می گردد. می توانید اگر مزاجتان می گیرد، روی این غذا تخم مرغ نیز بگذارید و میل کنید.
خورشت آلو
خورشت آلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی رامسر و مازندران است. این غذا که از ترکیب مرغ و آلو به همراه آب نارنج، دانه های انار ترش، زعفران، گردو و پیاز درست می نمایند، طعمی فوق العاده دارد. این خورشت که طعمی ملس دارد، در برخی از منطقه ها شمال ممکن است ترکیباتش کم تر باشد، اما در هر جایی از شمال پخت گردد، بسیار خوش طعم است.
رزرو هتل داخلی مقرون به صرفه با خبرنگاران خوبه
کئی پلا
کئی پلا که از ترکیب کدوحلوایی، مرغ یا گوشت چرخ نموده، کره محلی، زیره و پیاز درست می گردد، یکی از غذاهای سنتی رامسر و مازندران است که با برنج میل می گردد. اگر به کدوحلوایی علاقه داشته باشید، احتمالا از این غذا خوشتان می آید.
آش کدو؛ از غذاهای سنتی رامسر
آش کدو از غذاهای سنتی رامسر است که از ترکیب کدوحلوایی، برنج، عدس، نمک و شکر طبخ می گردد. این آش اغلب به عنوان پیش غذا سرو می گردد و در فصل پاییز و زمستان سفره های اهالی این شهر را رنگارنگ می نماید.
ترش ترشو
ترش ترشو نیز یکی از انواع آش های محلی است که در دسته غذاهای سنتی رامسر قرار می گیرد. این آش خوشمزه از ترکیب سبزیجات معطر (جعفری، تره، چغندر، گشنیز) به همراه پیاز، کدو حلوایی، سیب زمینی، برنج، دانه انار، رب انار ترش، نمک، روغن و سیر درست می گردد. ترش ترشو را به ویژه در شب چهارشنبه سوری زیاد می خورند.
ترش سماق
همان طور که از نامش پیدا است، سماق در ترکیبات این خورشت خوش طعم وجود دارد. حالا ممکن است بگویید سماق با چه چیزهایی؟ در پاسخ باید بگوییم در ابتدا مرغ یا گوشت را به همراه پیاز و زردچوبه تفت می دهند و می گذارند بپزد. سپس سماق و لوبیا پخته شده را به آن اضافه می نمایند. اگر زیاد هوادار غذای ترش نیستید، می توانید سماق کم تری در آن بریزید. اگر هم خودتان بلد نبودید بپزید، در سفر به رامسر ترش سماق را که یکی از غذاهای سنتی رامسر است، میل کنید.
خورشت ترش انار؛ از غذاهای سنتی و خوش طعم رامسر
خورشت ترش انار یکی از غذاهای محبوب مازندران و از غذاهای سنتی رامسر است که در بین مسافران و گردشگران معروف شده. برای تهیه این خورشت در ابتدا پیاز را تفت می دهند و سپس به آن سیر، گردو، دانه های انار و ادویه جات اضافه می نمایند. بعد از آن که دانه های انار نرم شد، بسته به ذائقه شان مقداری نمک یا شکر به آن اضافه می نمایند (البته اگر می خواهند شیرین گردد)، سپس بعد از آن که جوش آمد، گوشت را به آن اضافه می نمایند. جالب است بدانید این غذا بدون گوشت و به همراه تخم مرغ نیز طبخ می گردد.
کدو بره
کدو بره یکی از غذاهای سنتی رامسر است که برخلاف نامش در ترکیباتش از گوشت بره استفاده نمی گردد. البته محلی ها به آن کچلیک بره یا کچلیک هوریشت نیز می گویند. این غذا از ترکیب سیب زمینی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، کدو سبز، پیاز، سیر و ادویه درست می گردد. کدو بره بسیار مقوی است و معمولا با سبزی و نان میل می گردد.
دوپتی
در فهرست غذاهای سنتی رامسر، انواع آش های خوشمزه به چشم می خورد. دوپتی نیز یکی از آن ها است که بسیار مقوی و خوش طعم است. ترکیبات آش دوپتی شامل برنج، سبزیجات معطر، آرد، باقلای خشک، دوغ و سیر است. اگر به رامسر سفر کردید، آش دوپتی را امتحان کنید.
بشته واش؛ از آش های سنتی رامسر
آش بشته واش با ترکیباتی همانند عدس، اسفناج، زیره سبز، پیاد و ادویه جات طبخ می گردد. این آش که یکی از غذاهای سنتی رامسر و البته بیشتر شهرهای مازندران است، به علت فیبر بالایی که دارد، بسیار مقوی است و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است. جالب است بدانید این غذا را با رب نارنج و زیره فراوان و گاهی هم با برنج میل می نمایند.
کلام پایانی
در این مقاله به معرفی غذاهای سنتی رامسر پرداختیم؛ غذاهایی خوش طعم، لذیذ و مقوی که اگر یک بار امتحان کنید، تا همواره مزه اش زیر زبانتان می ماند. از مالابیج تا انواع خورشت ترش و ملس و خوشمزه و بعلاوه آش های مقوی و متنوع. شما تا به حال کدام یک از این غذاها را امتحان نموده اید؟ شادمان می شویم تجربیاتتان را در قسمت نظرات این مقاله با ما درمیان بگذارید.
رزرو تور مقرون به صرفه فقط با خبرنگاران خوبه
منبع: 3click.com