هوشنگ ظریف هنرمند پیشکسوت موسیقی دار فانی را وداع گفت

به گزارش اکسپرس بلاگ، هوشنگ ظریف از هنرمندان شناخته شده و تاثیرگذار موسیقی ایرانی شنبه شب هفدهم اسفند ماه دار فانی را وداع گفت.

هوشنگ ظریف هنرمند پیشکسوت موسیقی دار فانی را وداع گفت

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، هوشنگ ظریف از هنرمندان شناخته شده و تاثیرگذار موسیقی ایرانی شنبه شب هفدهم اسفند ماه دار فانی را وداع گفت.

هوشنگ ظریف 16 آذر ماه سال 1317 در تهران به جهان آمد. پس از خاتمه دوره ابتدایی وارد هنرستان موسیقی شد و از حضور اساتیدی، چون موسی معروفی، روح الله خالقی، جواد معروفی و حسین تهرانی بهرمند شد.

این هنرمندپس از فارغ التحصیل شدن در سال 1337 به استخدام وزارت فرهنگ و هنر در آمد و فعالیت خود را به عنوان نوازنده و تکنواز در گروه های مختلفی مانند ارکستر موسیقی ملی، ارکستر صبا و... آغاز کرد.

وی در دورهٔ عالی هنرکدهٔ موسیقی از محضر استاد علی اکبر خان شهنازی جهت فراگیری ردیف بهرمند شد. هوشنگ ظریف از سال 1342 به مدت 17 سال به تدریس تار در هنرستان موسیقی پرداخت و از جمله شاگردان وی می توان به حسین علیزاده، داریوش طلایی، ارشد طهماسبی را اشاره نمود.

هوشنگ ظریف نوازنده تار، ردیفدان و مدرس موسیقی سال ها سولیست (تکنواز) تار در ارکستر های متعدد وابسته به وزارت فرهنگ و هنر بود و در اجرای برنامه های موسیقی ارکستر های مزبور در سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران همکاری داشت، او اجرا های متعددی با گروه استاد فرامرز پایور داشته است و با این گروه در کشور های اروپایی و آسیایی زیادی به اجرای موسیقی ایرانی پرداخته است.

از دیگر فعالیت های او می توان به نوازندگی تار در برنامه های موسیقی ملی ایران در رادیو تلویزیون ایران به مدت 20 سال، اجرای برنامه های موسیقی اصیل و سنتی ایران در شهر های مختلف ایران و کشور های جهان از جمله آمریکا، شوروی، کانادا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، آلمان غربی، ایتالیا، مصر، تونس، مراکش، الجزایر، هندوستان، پاکستان، ترکیه و تمام کشور های اروپای شرقی همراه با ارکستر های موسیقی سنتی وابسته به وزارت فرهنگ و هنر سابق اشاره نمود.

ظریف در سال 1973 نیز به منظور اجرای برنامه های آموزشی موسیقی سنتی و ملی ایران در بخش موسیقی تعدادی از دانشگاه های آمریکا در سراسر این کشور مسافرت داشته و نیز در فستیوال موسیقی شانکار لعل که در سال 1975 در هندوستان برگزار گردید شرکت و در بیست و یکمین فستیوال جهانی موسیقی که در همین سال در فرانسه بر پا شده بود شرکت داشته است.

ظریف با شرکت فعال در اجرای کنسرت های معتدد موسیقی ایرانی در وین پایتخت اتریش موجب شناسایی هرچه بیشتر موسیقی سنتی ایران به این مرکز موسیقی و فرهنگی اروپا گشت، سپس در سال 1985 که در فستیوال اینسبورگ شرکت کرد موجب شناسایی و اشاعه موسیقی سنتی ایران شد.

ظریف علاوه بر سمت استادی تار با نواختن سه تار و تنبک آشنایی کامل دارد و شاگردان متعددی را در هنرستان و مؤسسات فرهنگی و کلاس های خصوصی و عمومی تعلیم داده است. او همچنین درجهت تدوین متد نوازندگی تنبک با مرحوم استاد حسین تهرانی همکاری داشته که حاصل این همکاری در کتابی تحت عنوان آموزش تنبک به چاپ رسیده است.

دیگر همکاری وی در تصحیح ردیف های آوازی مرحوم محمود کریمی استاد آواز ایران بوده است که تحت عنوان کتاب ردیف آوازی موسیقی سنتی ایران به بازار عرضه شده است. او شش سال متوالی عضو هیئت مدیره خانه موسیقی و چهار دوره رئیس هیئت مدیره کانون نوازندگان ساز های ایرانی بوده است و هم اکنون نیز عضو شورای عالی خانه موسیقی است.

نت نگاری و ویرایش چهار کتاب درباره استاد لطف الله مجد، جلیل شهناز و فرهنگ شریف و ابراهیم سرخوش، مجموعه های صوتی تکنوازی های استاد از جمله دشتی و اصفهان، همنوازی با استاد فرامرز پایور در آثار متعدد ایشان، اجرای گوشه هایی از ردیف موسی خان معروفی به تلاش کامبیز روشن روان، کتاب دستور مقدماتی تار، کتاب اول و دوم هنرستان از جمله اثار این هنرمند است.

گروه هنر خبرگزاری مهر درگذشت این هنرمند گرامی را به جامعه موسیقی و خانواده وی تسلیت می گوید.

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 1196

به "هوشنگ ظریف هنرمند پیشکسوت موسیقی دار فانی را وداع گفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوشنگ ظریف هنرمند پیشکسوت موسیقی دار فانی را وداع گفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید