خبرنگاران محدودیت کوتاه کرونایی خوب اما ناکافی
به گزارش اکسپرس بلاگ، خرم آباد - خبرنگاران - اجرای طرح اعمال محدودیت تردد در 25 مرکز استان از ظهر امروز دوشنبه شروع شده و خاطیان این طرح ضمن اعمال جریمه 500 هزار تومانی به مبداء برگشت داده می شوند.
جولان کرونا که از اسفندماه سال گذشته در کشور شروع شد همه فکر می کردیم که ممکن است تا چند ماه بعد از بین می رود و به آرامش و آسایش قبل از کرونا برمی گردیم اما امروز حدود 9 ماه از ورود این ویروس می گذرد و تازه فهمیدیم باید بیشتر محدودیت ایجاد گردد چرا که این ویروس بیشتر رخنه نموده است.
این روزها ویروس کرونا روزانه حدود هفت تا هشت هزار نفر را گرفتار می نماید و بیش از 400 نفر را به کام مرگ می کشاند، اینها آمار تکان دهنده ای است که برگرداندن فوتی ها غیر ممکن است اما می توان از ابتلای بیشتر افراد به این ویروس جلوگیری کرد آن هم با ایجاد محدودیت های بیشتر در شهرهای مختلف و رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم که البته در این زمینه گویا گوش شنوایی وجود ندارد.
این نگرانی ها به حدی پیش رفته است که حتی بعضی از مسئولان اجرایی لرستان درخواست تعطیلی استان را دارند تا از این طریق بتوانند موج سوم کرونا را تا حدودی کنترل نمایند چرا که ادامه این فرایند باعث مرگ بیشتر شهفرایندان خواهد شد چرا که اکنون چهار شهرستان پلدختر، کوهدشت، دورود و الیگودرز در شرایط فوق حاد و شهرستان خرم آباد و دیگر شهرستان ها در شرایط حاد قرار دارند.
اکنون وزارت کشور به مدت پنج روز محدودیت اعمال نموده است که ممکن است برای کوتاه مدت تاثیرگذار باشد اما برای اینکه کرونا تا حدود زیادی کنترل گردد می بایست محدودیت ها به هفته ها و ماه برسد.
وزارت کشور از ساعت 12 امروز دوشنبه محدودیت های جدید در 25 مرکز استان اعمال نموده است که تهران، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، اردبیل، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان زنجان، سمنان و کرمان 25 مراکز استانی هستند که محدودیت های جدید در آنها اعمال می گردد.
لرستان را دو هفته تعطیل کنید
محمدرضا نیکبخت رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان می گوید: 123 تخت از ابتدای شیوع کرونا در استان به مبتلایان این ویروس اختصاص یافته بود که این تعداد اکنون به 773 تخت رسیده است وبا توجه به پیش بینی های انجام شده در مورد فرایند افزایشی مبتلایان به کرونا، تعداد تخت های مربوط به مبتلایان این ویروس در استان به زودی به 820 عدد می رسد.
وی اضافه می نماید: هر شبانه روز به اندازه جمعیت یک مینی بوس از مردم استان بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند بنابراین از مدیران درخواست می کنم لرستان را به مدت 2 هفته تعطیل نمایند چراکه در شرایط کنونی گرسنه ماندن بهتر از مردن است.
اما در این میان بعضی از شهفرایندان نیز انتظار دارند بیش از دو هفته استان تعطیل گردد چرا که کرونا چنان زندگی همه را تحت تاثیر قرار داده است که هر لحظه همه فکر می کنیم که ممکن است امروز یا فردا مرگ براثر کرونا گریبان ما را بگیرد. اینها همه ترسی در وجود بعضی از مردم انداخته اند که حتی حاضرند بجای اینکه منبع درآمدی در این روزهای آشفته بازار داشته باشند، جانشان را نجات دهند.
بهنام که در خرم آباد فروشنده پوشاک است می گوید: هرچند که تعطیلی بازار به ضرر ماست و هر روز تعطیلی یعنی عقب افتادن تسهیلات و چک های صادر شده، اما حاضریم حتی کل شهر تعطیل ومحدودیت رفت و آمد به استان هم صورت گیرد تا فقط بتوانیم از جان مان محافظت کنیم.
وی ادامه می دهد: اگرچه تعطیلی یک هفته ای دردی را دوا نمی نماید و من معتقدم که باید حدود یک ماه استان تعطیل گردد تا شاید جولان کرونا کمتر گردد تا میزان فوتی ها و ابتلای افراد به کرونا کاهش یابد اگرچه متاسفانه بعضی از این تعطیلات سوءاستفاده می نمایند و به سفر می فرایند.
وی اضافه می نماید: امروزه کرونا چنان وارد زندگی همه شده است که یک لحظه غفلت ممکن است همه را به کام مرگ بکشاند و امیدواریم مسئولان با افزایش تعطیلات استان ها به بیش از یک ماه به این موضوع بیشتر یاری نمایند تا برای مرگ لحظه شماری نگردد.
بهنام می گوید: باید حداقل مانند ایام نوروز که دو هفته تعطیل بود و محدودیت های شدید تردد در کشور ایجاد شده، آن قوانین سختگیرانه دوباره اعمال گردد تا شاید بعضی از افرادی که این بیماری را ساده می دانند و شاید هم دروغ، به خودشان بیایند و با نرفتن به سفر و رعایت پروتکل های بهداشتی به فکر جان دیگر هموطنان و فکر سلامتی کادر درمان باشند.
هر شبانه روز مرگ 11 نفر براثر کرونا
سیدموسی خادمی استاندار لرستان نیز می گوید: آمار مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا افزایشی است و هر شبانه روز به طور متوسط 11 نفر از شهفرایندان این استان بر اثر کووید 19 جان خود را از دست می دهند. اکنون بخاطر ای مساله؛ چهار شهرستان استان در شرایط قرمز و فوق حاد شیوع کرونا قرار دارند.
وی ادامه می دهد: تعداد بستری و بیماران وخیم کرونا در استان هر روز افزایش می یابد و شرایط به شکل مناسبی پیش نمی رود بنابراین از شهفرایندان درخواست می گردد رعایت پروتکل ها را جدی بگیرند. حتی برای کاهش ظرفیت نیروی کار و تعطیلی ادارات استان اعلام آمادگی نموده ایم و این موضوع در جلسه آینده ستاد مدیریت کرونا مورد بحث و آنالیز قرار می گیرد و تصمیم مناسب در رابطه با کاهش فشار بیماری به اطلاع مردم خواهد رسید.
جریمه نقدی بیشتر گردد
مریم دیگر شهفرایند لرستانی که خودش و اعضای خانواده اش به این بیماری مبتلا شدند، می گوید: تا زمانیکه فردی به کرونا مبتلا نگردد و قرنطینه 14 تا 21 روز را تحمل نکند نمی تواند بفهمد که شرایط چقدر سخت و طاقت فرساست. معتقدم مردم ما اگر محدود نشوند تحت هیچ شرایطی خودشان مسائل را رعایت نمی نمایند پس هرچه محدودیت ها بیشتر باشد ممکن است مردم هم بیشتر رعایت نمایند.
وی ادامه می دهد: من هم معتقدم که زمان بیشتری برای اعمال محدودیت ها در استان که شرایط بحرانی و حاد دارد، احتیاج است و حتی دولتمردان باید جریمه نقدی را بیشتر می کردند تا شاید پول دلیل خوبی برای رعایت نکات بهداشتی از سوی مردمی گردد که ساده انگاری کرونا را در ذهن خود می پرورانند.
مریم می گوید: این روزها که موج سوم کرونا تا حد زیادی همه را به صورت خانوادگی درگیر نموده است شاید اگر زودتر محدودیت ایجاد می شد نتایج بهتری گرفته می شد اما می گویند ماهی را هر موقع از آب بگیری تازه است. پس امیدواریم محدودیت ها با رعایت بهتر شهفرایندان جواب بدهد و یک عمر پشیمانی نصیب دیگران نکنیم.
خادمی استاندار لرستان درباره محدودیت های کرونایی می گوید: محدودیت های جدید تردد خودروها از نیمروز دوشنبه 12 آبان تا سرانجام هفته جاری به منظور کاهش شیوع کرونا در حوزه شهرستان خرم آباد اعمال می گردد. بر اساس تصمیم وزارت کشور این محدودیت ها برای 25 مرکز استان از جمله خرم آباد لازم الاجرا است.
وی توضیح داد: در این راستا از ساعت 12 روز دوشنبه دوازدهم آبان خروج خودروهای شخصی پلاک بومی از خرم آباد و ورود خودروهای شخصی پلاک غیربومی به این شهرستان ممنوع است و پلیس هدایت و رانندگی نسبت به اعمال جریمه 500 هزار تومانی متخلفین بر اساس کد تعریف شده قبلی، اقدام می نماید.
وی گفت: خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی مشمول اعمال ممنوعیت های معین شده نمی شوند و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان نیز موظف است نسبت به انسداد معابر غیر اصلی با هماهنگی پلیس راهور اقدام نمایند.
خادمی همچنین اضافه نمود: شرایط شیوع کرونا در خرم آباد بحرانی است و فعالیت اصناف سطح سه و چهار (غیرضروری) این شهرستان نیز از چهارشنبه 14 آبان به مدت 10 روز محدود می گردد. چهار شهرستان الیگودرز، دورود، پلدختر و کوهدشت در شرایط فوق حاد شیوع کرونا هستند و محدودیت های آنها از جمله تعطیلی بازار همچنان برقرار است.
خادمی گفت: اگرچه اقدامات دولت می تواند یاری حال و تسهیل نماینده کنترل شیوع کرونا از نظر روانی باشد اما اصل کار و مراعات بر عهده مردم است که باید پروتکل ها را به درستی رعایت نمایند.
مریم کوشکی دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز می گوید: در مجموع 118 هزار و 37 نمونه به آزمایشگاه های ارسال شده است. جواب 114 هزار و 614 نمونه تا به امروز داده شده است و تعداد مبتلایان مثبت به کرونا در لرستان 40 هزار و 816 مورد است.
وی ادامه می دهد: همچنین تعداد نمونه های منفی 73 هزار و 769 مورد است و متاسفانه تا به امروز 813 انسان به علت ابتلای به کرونا در استان جان خود را از دست داده اند. این آمار تا سرانجام روز هشتم آبان ماه است.
اگرچه این محدودیت ها می تواند مانع خوبی برای بعضی افراد باشد که خیلی ساده از کنار این ویروس می گذرند و معتقدند کرونا در حد یک شوخی است، اما امیدواریم اغلب مردم بدون محدودیت ها و ممنوعیت ها برای کاهش مرگ و عدم ابتلا به این ویروس کشنده در کشور پیشقدم شوند.
ناگفته نماند که حتی بعضی از افراد وجود محدودیت ها را اصلا ضروری نمی دانند و معتقدند باید مردم به گونه ای پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند که بدون هیچ محدودیتی شعار کرونا را شکست می دهیم در کمترین زمان ممکن عملیاتی گردد تا میزان مرگ ناشی از کرونا در کشور تک رقمی گردد و آمار ابتلای افراد به این ویروس نیز دیگر هشت هزار نباشد.
مهناز بیرانوند خبرنگار خبرنگاران لرستان
منبع: ایرناگردشگری: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!