رویکرد خطرناک ترامپ به انفجار در بندر بیروت

به گزارش اکسپرس بلاگ، جولیان برگر* نویسنده ارشد در روزنامه گاردین در مقاله ای به تبعات وحشتناک ادعای اخیر ترامپ مبنی بر اینکه حادثه انفجار در بندر بیروت یک رویداد تروریستی بوده است پرداخته و این دست از اظهارنظر های بی پشتوانه رئیس جمهور آمریکا را تهدیدی جدی بر علیه صلح و امنیت بین المللی دانسته است. وی در این رابطه می نویسد:

رویکرد خطرناک ترامپ به انفجار در بندر بیروت

اظهار نظر بی اساس اخیر رئیس جمهور ترامپ مبنی بر اینه حادثه انفجار در بندر بیروت، یک حادثه تروریستی بوده که بر اثر انفجار یک بمب رخ داده، نگرانی و برآورد های گسترده ای را در خصوص نیت ترامپ جهت ایجاد دوره جدیدی از تنش آفرینی و بحران سازی بین المللی، ایجاد نموده است.

به گزارش خبرنگاران، ترامپ اندکی پس از حادثه انفجار در بندر بیروت، در اظهارنظری عجیب که با تایید هیچکدام از مقام های امنیتی آمریکا همراه نبود، حادثه انفجار در بندر بیروت را اقدامی تروریستی خوانده بود. وی در این رابطه گفته بود: من با شماری از فرماندهان نظامی آمریکا دیدار نموده ام اغلب آن ها بر این باور بودند که انفجار بیروت نمی تواند یک حادثه عادی باشد. به نظر می رسد این حادثه بر اثر انفجار یک بمب قوی رخ داده است.

اندکی پس از این موضع گیری ترامپ، خبرگزاری سی ان ان به نقل از مقام های وزارت دفاع آمریکا خاطرنشان کرد هیچ سند و مدرکی دال بر اینکه حادثه انفجار در بندر بیروت، تروریستی بوده وجود ندارد. این مساله در نوع خود سوال های زیادی را در این رابطه ایجاد نموده که اساسا ترامپ اطلاعات خود را در خصوص مسائل بین المللی از چه منابعی اخذ می نماید؟ در این رابطه، اینطور گزارش شده که مقام های لبنانی از دیپلمات های آمریکایی خواسته اند تا هرچه سریع تر منابعی که رئیس جمهور آمریکا با استفاده از آن ها در خصوص حادثه بیروت اظهارنظر نموده است را به آن ها نیز معرفی نمایند و اسناد لازم را در اختیار آن ها هم قرار دهند.

بیشتر بخوانید:

لبنان پس از انفجار بندر بیروت

انفجار بیروت چه تبعاتی برای لبنان خواهد داشت؟

سه برآورد در خصوص انفجار مهیب بیروت

وزیر دفاع آمریکا مارک اسپر روز چهارشنبه در موضع گیری خاطرنشان کرد: اغلب کارشناسان و متخصصان امر بر این باورند که انفجار در بندر بیروت، صرفا یک حادثه بوده است. با این حال، وی تاکید نموده که پنتاگون در حال جمع آوری اطلاعات در خصوص این حادثه است.

وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه خود در خصوص حادثه انفجار در بندر بیروت، این واقعه را یک انفجار وحشتناک و نه یک حمله تروریستی خطاب نموده است. مقام های لبنانی تاکید نموده اند که حادثه انفجار در بندر بیروت بر اثر مشتعل شدن آمونیوم نیتراتِ انبار شده در بندر بیروت رخ داده است. با این حال، آن ها هیچ توضیحی در خصوص علت اصلی وقوع حادثه آتش سوزی اولیه در این بندر نداده اند.

کاخ سفید آمریکا هیچ توضیحی نداده که ترامپ با استناد به چه منبعی، اظهارنظر عجیب خود را ایراد نموده است. آیا وی از اسناد محرمانه استفاده نموده است یا صرفا به توئیتر و فضای مجازی سرزده است و با استفاده از داده های آن ها، یک اظهار نظر رسمی انجام داده است؟ با این همه، این در دولت آمریکا تبدیل به یک قاعده رایج و عادی شده که مسوولان آمریکایی بایستی به تدریج، اظهارنظر های غلط ترامپ را تصحیح نمایند. با این حال، با توجه به اینکه ترامپ این اظهارنظر خطرناک خود را در خصوص یکی از بحرانی ترین مناطق دنیا ایراد نموده است، این مساله به شدت احتمال خطر و درگیری را تقویت می نماید.

در این راستا، تام فلتچر سفیر اسبق بریتانیا در لبنان خاطرنشان کرد: من در شرایط عادی که همه چیز خوب است، به همه توصیه می کنم به سخنان ترامپ گوش ندهند. چه برسد به الان که اوضاع بحرانی است. شما نمی توانید در خصوص مسائل خاورمیانه عجولانه و بدون مدرک و تدبیر سخن بگویید. پیغام های غیرمحتاطانه از سوی کاخ سفید، پیغامد های سهمگینی را به دنبال خواهند داشت. این مساله حتی در شرایطی که کسی توئیتر را جدی نگیرد نیز صادق است. من امید دارم که روسای جمهور آینده در آمریکا، به جای آنکه در خصوص مسائل خاورمیانه آتش افروزی نمایند، آتش و جنجال ها را خاموش نمایند.

در این رابطه، سناتور دموکرات کریس مورفی در پیغامی توئیتری می گوید: قبل از انفجار بیروت، لبنان در بحران شدیدی به سر می برد که در آن، اقتصاد این کشور فروپاشیده و درگیری های گروهی و طایفه ای، در اوج خود بودند. من فکر نمی کنم که چیزی بدتر از این باشد که ترامپ با حمله خواندن حادثه بیروت، بر آتش نزاع و درگیری ها در لبنان، بیش از پیش بدمد. این موضوع می تواند پیغامد های بسیار وحشتناکی برای لبنان داشته باشد.

درست در همین رابطه، پیشتر، جفری لوئیس چهره دانشگاهی و متخصص در مسائل هسته ای در جریان یکی از کتاب های خود به این سناریو اشاره نموده بود که محتمل است ایالات متحده آمریکا به دلیل بی پروایی و بی ملاحظگی ترامپ در توئیت زنی، وارد یک جنگ هسته ای ویرانگر با کره شمالی گردد. توئیت هایی که از هیچ گونه پشتوانه علمی و منطقی برخوردار نیستند. جفری لوئیس می گوید: امید دارم که دنیا واقعی، کمترین شباهت را به آن چیزی داشته باشد که من در کتاب خود به آن اشاره نموده ام.

*نویسنده: جولیان برگر، او نویسنده ارشد در روزنامه گاردین است.

منبع: فرارو
انتشار: 6 مهر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 6668

به "رویکرد خطرناک ترامپ به انفجار در بندر بیروت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رویکرد خطرناک ترامپ به انفجار در بندر بیروت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید