طرز تهیه ترشی گلک؛ ترشی معروف شیرازی ها
به گزارش اکسپرس بلاگ، یه ترشی خیلی قدیمی و معروف توی شیراز هست که بهش ترشی گلک می گن که معمولا همراه با موسیر ترشی می ندازن و بهش ترشی گلک موسیر می گن. اصل این ترشی متعلق به شهرستان کازرون در استان فارس هست.

ترشی گلک چیست؟
از غنچه های این گیاه هم ترشی درست می شه که به نام capers توی دستورات آشپزی نام برده می شه. کارخانه های ایرانی هم این ترشی رو به نام خاویار گیاهی تهیه می نمایند.
نام دیگر آن ترشی شپله (ترشی هندوانه ابوجهل) است. شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و… میروید .
این گیاه دارای خاصیت های زیادی است از جمله در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی خون موثر می باشد و ضد تشنج و اسپنام می باشد. به اسم تحریک نماینده و محافظ کبد می باشد و باعث بهبود عملکرد کبد می گردد.
مواد لازم برای تهیه ترشی گلک
شپلهبه اندازه دلخواه
آببه اندازه مورد احتیاج
نمکبه اندازه مورد احتیاج
سرکهبه اندازه مورد احتیاج
آماده سازی:20 دقیقه
زمان پخت:20 دقیقه
مجموع زمان پخت:40 دقیقه
طرز تهیه ترشی گلک:
ابتدا دم شپله را گرفته و آن را بشویید و برای مدت 5 الی 6 روز داخل آب جوشیده سرد شده و نمک قرار دهید و داخل یخچال نگه داری کنید. در طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض کنید. بعد از گذشت 6 روز شپله را از آب نمک خارج کنید. داخل قابلمه کمی آب ریخته و شپله را به آن اضافه کنید و آن را بچوشانید. بعد از به جوش آمدن آب آن را دور بریزید و این کار را برای اینکه تلخی شپله گرفته گردد تکرار کنید. حواستان باشد که زیاد نجوشد چون باعث می گردد ترشی گلک شما نرم گردد.
حال شپله را روی صافی بریزید تا آب آن خارج گردد یک ساعتی صبر نموده و شپله ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید و چنانچه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم نموده و در جای خنک و یا در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست روز الی یکماه ترشی گلک شما آماده می گردد .
منبع: گردشبان