طرز تهیه رب زردآلو خوشمزه
به گزارش اکسپرس بلاگ، در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه رب زردآلو بپردازیم.
به گزارش، رب زردآلو در واقع نوعی سس خوشمزه است که در کنار غذا قرار می گیرد، در صورتی که از نمک در تهیه این رب صرف نظر گردد، می توان آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای بچه ها مورد استفاده قرار داد. شاید شما هم طعم دلپذیر رب زردآلو را چشیده باشید. این رب در واقع خمیر غلیظی است که در آشپزی به کار می رود یا به عنوان تنقلات مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه رب زردآلو بپردازیم.
زردآلو درختی کوچک از خانواده گلسرخیان بوده که دارای میوه ای بسیار شیرین و خوشمزه با خواص زیاد است. میوه زردآلو سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد و مصرف آن برای سلامتی پوست، مو و چشم بسیار مفید خواهد بود. میوه زردآلو را به صورت ورقه ای خشک می نمایند یا از آن در صنعت کمپوت سازی استفاده می گردد. مربای زردآلو، ژله، آبمیوه و سس زردآلو از دیگر فراورده های این میوه هستند که در آشپزی و شیرینی پزی کاربرد های زیادی دارند.
زردآلوی رسیده 3 کیلوگرم
نمک 3 قاشق مرباخوری
زردآلو ها را تمیز شسته و هسته آن ها را جدا کنید. سپس با کمی آب بر روی حرارت ملایم قرار دهید. میزان آب باید به اندازه 1/5 حجم زردآلو ها باشد، یعنی اگر قابلمه پر از زردآلو بود 1/5 حجم قابلمه را با آب پر کنید.
صبر کنید تا زردآلو ها کمی پخته و نرم شوند و پوست آن ها به راحتی جدا گردد.
حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید زردآلو ها کمی خنک شوند.
یک صافی روی درب کاسه ای قرار دهید و زردآلوی پخته را در آن بریزید.
با پشت قاشق زردآلو ها را له کنید تا مانند سس رقیقی از صافی خارج شده و پوست آن گرفته گردد.
نمک را به زردآلو اضافه نموده، دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
اجازه دهید زردآلو بجوشد و به غلظت مناسب برسد، سپس حرارت را خاموش کنید.
پس از اینکه رب زردآلو خنک شد، آن را در ظرف شیشه ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: برای جلوگیری از کپک زدن رب زردآلو، پس از ریختن رب در ظرف مورد نظر روی آن مقداری روغن مایع مانند روغن کنجد بریزید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.
زردآلو یکی از میوه های پرخاصیتی است که مصرف آن به درمان سوء هاضمه و یبوست یاری می نماید.
پوره این میوه می تواند برای بچه ها یک میان وعده مغذی در برنامه غذایی آن ها باشد.
میوه زردآلو برای درمان گوش درد، بیماری های پوستی، سرطان و کم خونی نیز موثر است.
روغن هسته زردآلو را برای درمان زخم ها مورد استفاده قرار می دهند و بسیاری از متخصصان عقیده دارند که این روغن برای مراقبت های پوستی مفید است و به همین دلیل در تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می رود.
استفاده از میوه زردآلو می تواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و در تامین سلامت قلب موثر باشد.
میزان بالای ویتامین A در این میوه باعث شده به عنوان تقویت نماینده قوه بینایی شناخته گردد.
زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است و به کاهش وزن یاری می نماید.
این میوه باعث درمان بیماری های تنفسی می گردد.
زردآلو همچنین استخوان ها را تقویت نموده و الکترولیت های بدن را متعادل می نماید.
نام علمی زردآلو از زبان ارمنی گرفته شده و به همین دلیل بسیاری عقیده دارند که منشا پیدایش زردآلو این کشور بوده است. البته زردآلو در کشور های دیگری مانند یونان و رم باستان نیز یافت می شد و شواهد نشان می دهد که این میوه حدود 3000 سال پیش در کشور هند کاشته شده است. در هر صورت منشا پیدایش زردآلو اهمیت زیادی ندارد، آنچه مهم است تاثیر این میوه بر سلامت جسمی است و باید به آن توجه گردد.
میوه زردآلو بسیار شبیه هلو و آلو بوده و پوست خارجی آن نرم و خوشمزه است. در وسط این میوه هسته سفت و محکمی واقع شده است که گاهی مغز آن را مورد استفاده قرار می دهند، ولی دانستن این نکته مهم است که مغز زردآلو حاوی ماده سمی سیانور بوده و زیاده روی در مصرف آن برای سلامتی خطرناک خواهد بود. میوه زردآلو به رنگ زرد و نارنجی بوده و در بعضی گونه ها یک طرف آن رنگ قرمزی دارد.
آیا شما روش یا ترفند دیگری را برای تهیه رب زردآلو می شناسید؟ نظرات وتجربیات خود را در قسمت ارسال نظر با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.
منبع: ستاره
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا