فوائد فلاونوئید

به گزارش اکسپرس بلاگ، چندین پژوهش و تحقیق علمی اجرا شده، از اهمیت بسیار زیاد فلاونوئیدها برای سلامت انسان پرده برداشته اند. به وسیله این مقاله اطلاعات بیشتری را در مورد این فیتوکمیکال یا ماده شیمیایی گیاهی و فوائد سلامتی بخش

فوائد فلاونوئید

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

چندین پژوهش و تحقیق علمی انجام شده، از اهمیت بسیار زیاد فلاونوئیدها برای سلامت انسان پرده برداشته اند. به وسیله این مقاله اطلاعات بیشتری را در مورد این فیتوکمیکال یا ماده شیمیایی گیاهی و فوائد سلامتی بخش بالقوه آنها کسب نمایید.

فلاونوئیدها که بعلاوه تحت اسم بیوفلاونوئیدها شناخته می شوند، طبقه ای از مواد شیمیایی گیاهی بوده که تنها به وسیله گیاهان سنتز می شوند. بیوفلاونوئیدها رنگدانه های مهمی بوده که مسئولیت فراوری رنگ گلبرگ گلها را برعهده دارند. بنابراین، این مواد شیمیایی گیاهی، گرده افشانی را تسهیل ساخته و در کنار آن از گیاه در برابر میکروارگانیسم ها و حشرات مضر محافظت می نمایند.

در اصل شش کلاس یا طبقه اصلی از این مواد شیمیایی گیاهی وجود دارد که فلاونول ها (flavonols)، فلاون ها (flavones)، فلاوانونها (flavanones)، ایزوفلاونها (isoflavones)، فلاوانولها (flavanols)، و آنتوسیانین ها (anthocyanins) را شامل می گردد. معمول ترین فلاونوئیدهای موجود در مواد غذایی، کوئرستین، اپی کتیچین، پروآنتوسیانیدین الیگومریک، میریستین، کاتشین و زانتوهومول می باشند.

فلاونوئیدها در مواد غذایی

همانطور که پیش از این اسم شد، فلاونوئیدها تنها در گیاهان یافت می شوند. آنها به وفور در میوه و سبزیجات زیادی وجود دارند. بعضی از مهمترین منابع خوراکی این مواد شیمیایی گیاهی، مرکبات، توت فرنگی، لوبیا، بلوبری، پیاز، حبوبات، و اسفناج را شامل می گردد. چای سبز، سیاه و بعلاوه سفید هم سرشار از فلاونوئید می باشند. شکلات تیره منبع مهم دیگری از این مواد شیمیایی گیاهی است. عسل هم بسته به نوع گل و فرم و شکلی که شهد جمع آوری شده است، می تواند منبع مهمی از این فیتوکیمکال ها به حساب آید.

فوائد سلامتی بخش

این مواد شیمیایی گیاهی به اسم آنتی اکسیدان عمل نموده و اثر رادیکالهای آزاد را خنثی می سازند. بنابراین، یاری نموده اثرات مخرب رادیکالهای آزاد بر روی سلولها و بافتهای بدن به حداقل برسند. یک رادیکال آزاد، مولکول شیمیایی ناپایدار است که از لایه والانس یا بیرونی خود یک الکترون را از دست می دهد. به عبارت دیگر، رادیکال آزاد دارای تک الکترون جفت نشده در لایه بیرونی خود است.

از دست دادن یک الکترون از لایه بیرونی باعث می گردد رادیکال آزاد بسیار واکنش پذیر گردد. به منظور ایجاد ثبات، این مولکول ها به الکترون احتیاج دارند و به همین علت است که سلولها و بافتهای سالم بدن را اکسیده می نمایند. رادیکالهای آزاد عمدتاً به اسم محصولات جانبی فرایندهای بیوشیمیایی حیاتی که درون بدن اتفاق می افتند، فراوری می شوند.

بعضی از رادیکال های آزاد از محیط خارجی و به طور معمول به وسیله دود سیگار، مصرف الکل، تابش های الکترومغناطیسی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف غذاهای فرآوری شده، آلودگی هوا، و غیره وارد بدن می شوند. حتی استرس می تواند سطح بالایی از رادیکالهای آزاد را در بدن ما فراوری نماید. فلاونوئیدها به اسم آنتی اکسیدان به خنثی و با ثبات ساختن رادیکالهای آزاد یاری می نمایند، به طوری که این رادیکالهای آزاد دیگر نمی توانند به بافتها و سلولهای سالم آسیب وارد سازند. آنها در برابر چندین بیماری از جمله سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت، تومور و غیره از بدن مراقبت می نمایند.

این مواد شیمیایی گیاهی بعلاوه می توانند به جلوگیری از تصلب شرایین یعنی عارضه ای که تعیینه آن رسوب چربی داخل دیواره رگ است، یاری نمایند. چنین رسوباتی، شریانها را تنگ ساخته و در نتیجه مانع از جریان یافتن خون به اندام های حیاتی همانند قلب و مغز می شوند. بدینسان، این عارضه می تواند خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد. فلاونوئیدها می توانند خطر بروز بیماری عروق کرونر را با جلوگیری از تصلب شرایین کاهش دهند.

بعلاوه شناخته شده است که فلاونوئیدها دارای خواص ضد التهابی، ضد حساسیت، و ضد ویروسی می باشند. آنها می توانند خطر ابتلا به آرتروز، پوکی استخوان، آلرژی، و بیماریهای ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس، ویروس پارا انفلوانزا و آدنوویروس را کاهش دهند. آنها می توانند تراکم پلاکتی که با بیماریهایی مانند آترواسکلروز و تشکیل ترومبوز حاد پلاکت همراه می باشند را سرکوب نمایند. تعیین شده است که بیوفلاونوئیدها به علت اثر ضد زخم خود، می توانند از تشکیل زخمهای گوارشی ممانعت به عمل آورند. بعضی مطالعات انجام شده هم نشان می دهند که فیتوکمیکالهایی مانند کورستین و اپی کتیچین می توانند دارای اثر ضد اسهال باشند.

بنابراین، بیوفلاونوئیدها در اصل پلی فنولهایی هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد سرطانی، ضد توموری، و ضد اسهال می باشند. آنها می توانند پاسخ ایمنی طبیعی بدن در برابر عوامل عفونی، مواد آلرژی زا و مواد سرطان زا را به طور مؤثرتری بالا ببرند.

upst.ir: مجله ستاره: اخبار و حواشی ستاره های سینما، فوتبال و استارتاپ ها

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 17758

به "فوائد فلاونوئید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوائد فلاونوئید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید