پروژه احیاء و باز آفرینی مجموعه مفخم طرحی خوب برای گسترش تجهیز و فضاهای درمانی بجنورد

به گزارش اکسپرس بلاگ، خبرنگاران/خراسان شمالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: اگر می خواهیم کاری در حوزه های سرمایه گذاری و گردشگری استان انجام گردد باید زمینه و انگیزه های لازم را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم.

پروژه احیاء و باز آفرینی مجموعه مفخم طرحی خوب برای گسترش تجهیز و فضاهای درمانی بجنورد

حبیب یزدان پناه روز پنج شنبه 9 بهمن ماه 99 در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: اگر می خواهیم استان توسعه پیدا کند باید در وهله اول خودمان پذیرش آن را داشته باشیم و به این باور برسیم و با ایجاد مزیت هایی برای سرمایه گذاران آن ها را ترغیب به سرمایه گذاری کنیم.

وی با بیان اینکه نباید به گونه ای عمل کنیم که سنگ اندازی برای سرمایه گذاران تلقی گردد و شرایط را برای سرمایه گذاری در استان سخت تر کنیم، مطرح کرد استفاده از تجربیات کشورهای توسعه یافته که توانسته اند در سال های اخیر در حوزه مختلف متحول و به پیشرفت های خوبی دست پیدا نمایند، نشان می دهد اولویت آن ها مزیت آفرینی برای سرمایه گذاران بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح احیاء و بازآفرینی مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم بجنورد مطرح کرد: 6.7 هکتار از عرصه و حریم این اثر تاریخی قابلیت پیاده سازی این طرح را دارد که البته در آینده می تواند با الحاق به بنای مقبره شهدا گسترده تر نیز گردد، مطالعات، نقشه ها و طراحی ها نیز از سوی مشاور طرح صورت گرفته است.

وی اضافه نمود: در قالب تفاهم نامه استانداری با موسسه ملل که در جریان سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی رخ داد، قرار بر سرمایه گذاری در این طرح شد که تا به امروز قریب به پنج میلیارد ریال نیز از سوی این موسسه برای مطالعات مالی، فنی و معماری طرح هزینه شده است.

یزدان پناه گفت: حتی اگر سرمایه گذار از سرمایه گذاری در این طرح انصراف داد بازهم با مشارکت شهرداری و اعتباراتی که می توان اختصاص داد این طرح را پیش خواهیم برد چراکه با تبدیل شدن این فضا به یک محیط سرزنده شهری، محلی برای اجتماعات عموم مردم و خانواده ها و برگزاری رویدادهای مختلف، آن منطقه را رونق خواهد داد و به حاشیه نشینی مردم آنجا نیز یاری می نماید.

وی مطرح کرد: برای اینکه اجرای طرح احیا و بازآفرینی مجموعه مفخم تضامین بیشتری پیدا کند در تمام کارگروه های تخصصی مربوطه در استان و وزارتخانه آنالیز و چکش کاری شده و این فرایند ادامه دارد و اکنون هم افزایی خوبی با دستگاه های مربوطه ازجمله راه و شهرسازی، اوقاف، شورای شهر و شهرداری شکل گرفته است.

یزدان پناه البته به نقش دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این طرح اشاره و توضیح داد: این طرح فرصت خوبی برای تجهیز و گسترش فضاهای درمانی شهر بود چراکه ساختمان بیمارستان قدیم امام رضا(ع) اکنون ظرفیت گذشته را ندارد و با گذشت زمان عملاً بلااستفاده خواهد شد و بی توجهی به این موضوع ظلم بزرگی است که به مردم استان خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با تأکید بر اینکه قوانین صراحتاً از هرگونه ساخت وساز در عرصه اثر تاریخی ممانعت دارد، چراکه این فضاها متعلق به مردم و منافعش نیز برای مردم است، اضافه نمود: این ساختمان به دلیل واقع شدن در عرصه مجموعه مفخم نمی تواند نوسازی یا بهسازی داشته باشد و بااین وجود علی رغم نامه نگاری های شهرداری و پیشنهاد زمین هایی با مساحت بیشتر در همان منطقه، دانشگاه علوم پزشکی پاسخی نمی دهد.

وی با بیان اینکه اکنون از ساختمان قدیم بیمارستان امام رضا(ع) به عنوان مرکز درمانگاهی استفاده می گردد، مطرح کرد: استانداری موضوعات وقفی آن را حل و موافقت های لازم را اخذ نموده و برای ساخت بیمارستان نیز پیشنهادات و اعتباراتی را به علوم پزشکی اظهار داشت تا از این فرصت برای تجهیز و توسعه فضاهای درمانی بهره برداری مطلوب گردد که هنوز پاسخی دریافت نشده است.

یزدان پناه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب که در سال 91 به خراسان شمالی سفر داشتند، از گردشگری به عنوان مزیت دوم این استان یاد کردند، گفت: باید در عمل به فکر تحقق منویات رهبری باشیم چراکه ایشان نقشه راه و سیاست کلی را مطرح کردند و این وظیفه ماست تا به این اهداف جامه عمل بپوشانیم و این مهم تنها با حرف محقق نمی گردد.

او اضافه نمود: این استان ظرفیت های ویژه ای در گردشگری دارد از تپه ریوی در مانه و سملقان گرفته تا ارگ تاریخی بلقیس در اسفراین، تپه نادری شیروان و منطقه گلیل و نیز ویران شهر فاروج و دیگر آثار تاریخی و مواهب بی شمار طبیعی که در کویر گرمه و جاجرم و جنگل های هیرکانی درکش و... می توانیم ببینیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: باید کوشش ما به نحوی باشد که این ظرفیت بالقوه به بالفعل تبدیل گردد تا به واقع شاهد رونق گردشگری در استان باشیم، طرح احیای مجموعه مفخم نیز به همین دلیل پیگیری می گردد.

وی در سرانجام اصحاب رسانه را بخشی از خانواده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برشمرد و مطرح کرد: همیشه از نظرات و حتی نقدها خبرنگاران استقبال نموده و اعتقاد داریم برای تحول گردشگری در استان یکی از پایه ها اصحاب رسانه هستند، بنابراین حاضریم پیشنهادات آن ها را بشنویم و با ارائه اطلاعات درست آن ها را قانع کنیم و عده ای هم هستند که با استدلال و منطق قانع نخواهند شد، چرا که خود را به خواب زده اند و با کارهای توسعه ای بدون هیچ دلیلی مخالفت می نمایند.

گردشگری: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 11555

به "پروژه احیاء و باز آفرینی مجموعه مفخم طرحی خوب برای گسترش تجهیز و فضاهای درمانی بجنورد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پروژه احیاء و باز آفرینی مجموعه مفخم طرحی خوب برای گسترش تجهیز و فضاهای درمانی بجنورد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید