آناناس، میوه گرمسیری

به گزارش اکسپرس بلاگ، آناناس میوه نواحی گرمسیری محسوب می گردد و مزه آن چیزی بین شیرین و ترش است. آناناس جسمی بیضی شکل است که در اطراف آن گل هایی جمع شده اند که این گل ها هیچ میوه ای نمی دهند. آناناس از خانواده بروملیاسه است که گیاهانی اغلب علفی و تقریبا درختچه مانند هستند. این خانواده حاوی یک ماده بسیار مهم برای سلامت به اسم آنزیم بروملین هستند.

آناناس، میوه گرمسیری

آناناس، میوه گرمسیری

نویسنده:مژده پورمسلمی

آناناس میوه نواحی گرمسیری محسوب می شود و مزه آن چیزی بین شیرین و ترش است. آناناس جسمی بیضی شکل است که در اطراف آن گل هایی جمع شده اند که این گل ها هیچ میوه ای نمی دهند. آناناس از خانواده بروملیاسه است که گیاهانی اغلب علفی و تقریبا درختچه مانند هستند. این خانواده حاوی یک ماده بسیار مهم برای سلامت به اسم آنزیم بروملین هستند.

خاصیت ضد التهاب و تاثیر روی هضم غذا

بروملین مخلوطی از موادی است که از شاخه و میوه آناناس گرفته شده است. در میان هزاران مواد شناخته شده ای که در بروملین وجود دارد می توان به برترین آنها که پروتئین سستئین است اشاره نمود که آنزیمی پروتئینی است و به هضم غذا یاری می نماید. التهابات فراوان، انعقاد خون و رشد برخی از تومورها ممکن است از طریق آنزیم بروملین موجود در آناناس کاهش یابد.

حفاظت از سیستم ایمنی

ویتامین C موجود در بدن آنتی اکسیدانی قابل حل در آب است که از قسمت های بدن که حاوی آب هستند در مقابل رادیکال های آزاد که سلول های طبیعی را از بین می برند محافظت می نماید. دیده شده است که رادیکال های آزاد با افزایش پلاکت های خون موجب گرفتگی شریان و بیماری های قلبی در افراد مبتلا به دیابت می شود و بعلاوه سبب گرفتگی راه های هوایی می شود که این گرفتگی منجر به آسم می شود و با تخریب سلول های روده باعث ابتلا به سرطان روده می شود و در ایجاد درد مفاصل در بیماری های آرتروز و آرتروز استخوان مشارکت می نماید. این موارد نشان می دهد که چرا رژیم هایی که دارای ویتامین C هستند سبب کاهش این بیماری ها و مانع از مبتلا شدن به آنها می گردند. به علاوه ویتامین C، برای عملنمودهای سیستم ایمنی بدن بسیار حیاتی است و سبب مقابله در برابر عفونت های گوش، سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود.

منگنز و تیامین برای ایجاد انرژی و مقابله در برابر آنتی اکسیدان ها

آناناس یک منبع عالی برای ماده معدنی منگنز است، که ماده ای بسیار عالی برای تواید انرژی و مقابله در برابر آنتی اکسیدان ها می باشد. تنها یک فنجان آناناس حدود 0/128 درصد از منگنز بدن را تامین می نماید. بعلاوه آناناس به غیر از اینکه منبع خوبی برای منگنز است، حاوی تیامین هم است که از ویتامین هایB می باشد و باعث ایجاد انرژی می شود.

آب آناناس

شیره آناناس دارای ویتامین های مختلف، عناصر معدنی مفید، املاح معدنی و نوعی فرمان هضم نماینده بسیار قوی است. آب آناناس در رفع نارسایی های هضمی موثر واقع می شود و در دوران نمو، بعلاوه در دوران نقاهت، اثر سازنده و تامین نماینده قوای بدن ظاهر می نماید و هم دارای خاصیت رفع مسمومیت است.

محافظت در مقابل از دست دادن بینایی

مطمئنا وقتی که بچه بوده اید از مادر خود شنیده اید که هویج چشمان شما را قوی می سازد اما به اسم یک فرد میان سال بیشتر به بینایی خود احتیاج دارید. در مطالعه ای که صورت گرفته دانشمندان گفته اند که خوردن سه عدد میوه یا بیشتر در روز، موجب پیشگیری از کاهش بینایی در افراد عظیمسال که بیشتر به علت تحلیل تدریجی ماکولا (قسمتی از شبکیه) (ARMD)که اولین علت برای از دست دادن بینایی در میانسالان است، می شود. در این مطالعه که روی 110000 زن و مرد انجام گشت، محققان تاثیر مصرف میوه، سبزی ها، ویتامین های A ، C ، E و کاروتنوئید را روی پیشرفت بیماری تحلیل تدریجی ماکولا آنالیز کردند. در این مطالعه، دانشمندان مشاهده کردند که جذب سبزی ها، ویتامین ها و کاروتینوئید به این بیماری یاری نمی نماید اما جذب میوه ها اثر محافظتی در برابر ابتلا به این بیماری دارد. شاید خوردن سه عدد میوه در روز زیاد به نظر برسد اما با مصرف آناناس در سالادها و یا به همراه دیگر سبزی ها این احتیاج را می توان به راحتی رفع کرد.

دانشمندان آناناس را هم جزو میوه های ضد سرطان طبقه بندی نموده اند. تاثیر آناناس در خصوص افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن از دیرباز شناخته شده بود و پزشکان همیشه توصیه می نمایند که بیماران پس از عمل های جراحی یا دچار شدن به بیماری های عفونی آناناس مصرف نمایند.

دانشمندان می گویند در آناناس نوعی ماده وجود دارد که عملکرد پروتئینی را که در 30 درصد سرطان ها دخیل است، متوقف نموده و قادر است سیستم ایمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحریک کند. این خاصیت آناناس به ویژه در خصوص سرطان پستان، ریه، روده عظیم، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسیده است. لازم به ذکر است آناناس حاوی کربوهیدرات، پروتئین، چربی و آب است. بعلاوه کلسیم، فسفر، آهن، مهمیم، پتاسیم، سدیم و منگنز از دیگر املاح و مواد معدنی تشکیل دهنده آناناس به تعداد می آیند. آناناس منبع غنی از ویتامین C بوده و حاوی ویتامین A و B1 و B2 است.

آناناس از آن دسته غذاهایى است که خوردنش کمى مشکل است اما به شما تضمین مى دهیم که همان لذتى را که از خوردن یک قطعه شکلات مى برید، بتوانید از خوردن یک لیوان آب آناناس هم ببرید. آناناس سرشار از ویتامین ها و مواد مغذى مثل کلسیم، پتاسیم، فیبر و ویتامین C است. علاوه بر این بسیار کم چربى و کم کلسترول است. این خواص را مى توانید از مصرف کمپوت آناناس، میوه تازه آن، میوه یخ زده یا حتى آب آناناس به دست آورید. یکى از خواص مهم آناناس یاری به ساخت استخوان هاى سالم و استحکام استخوان هاست. آناناس غنى از مهمیم، ماده معدنى اى است که وجودش براى ساخت استخوان ها و ارتباط بافت ها ضرورى است. آناناس سبب رشد استخوان ها در بدن جوانان و استحکام استخوان ها در پسران مى شود. یک فنجان آناناس حدود ?? درصد مهمیم مورد احتیاج روزانه بدن را تأمین مى کند. از دیگر خواص آناناس مى توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگى و کاهش مقدار سرفه اشاره نمود. بیشتر افراد هنگام سرماخوردگى ویتامین C یا آب پرتقال بیشتری مى خورند، غافل از اینکه خواص آناناس هم کمتر از آنها نیست. بروملین موجود در آناناس سبب کاهش شدید سرفه یا توقف سرفه هاى شدید و کاهش مقدار آن مى شود.

چه نوع آناناسی را انتخاب کنیم و چگونه از آن نگهداری نماییم؟

برای تهیه آناناس باید در پی آناناس هایی باشید که وزن آنها نسبت به میزان شان بیشتر باشد. اگرچه آناناس های عظیم، گوشت بیشتری دارند ولی به طور معمول هیچ تفاوتی بین آناناس عظیم و کوچک وجود ندارد. آناناس باید بدون لکه، ضربه و سیاه شدگی باشد. رسیده شدن آناناس بعد از چیده شدن متوقف می شود بنابراین سعی کنید آناناس هایی را انتخاب کنید که از انتهای شاخه آنها بوی مطبوع و شیرینی متساعد شود. از خرید آناناس هایی که بوی ماندگی و ترش می دهند، خودداری کنید. آناناس را می توان قبل از مصرف یک تا دو روز در دمای خانه نگهداری کرد. اگرچه این فرایند به شیرین تر شدن میوه یاریی نمی نماید اما آبدارتر شدن آن یاری نماید. اگر بعد از دو روز آناناس را مصرف ننموده اید باید آن را در نایلون گذاشته و در یخچال برای حداکثر 3 تا 5 روز نگهداری نمایید.

محتویات 100 گرم آناناس

منگنز

56/2 میلی گرم

ویتامینC

87/23 میلی گرم

ویتامینB1

14/0 میلی گرم

مس

17/1 میلی گرم

فیبر

86/1 گرم

ویتامینB6

13/0 میلی گرم

منبع:http://www.salamat.com

upst.ir: مجله ستاره: اخبار و حواشی ستاره های سینما، فوتبال و استارتاپ ها

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

منبع: راسخون
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 16981

به "آناناس، میوه گرمسیری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آناناس، میوه گرمسیری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید