2 طرز تهیه تارت تخم مرغ ، اگ تارت گیاهی رو چطور درست کنم؟
به گزارش اکسپرس بلاگ، تارت تخم مرغ یا اگ تارت یکی از خوشمزه ترین میان وعده ها یا هست که هم ساده تهیه میشه و هم ظاهر شیکی داره. این تارت، طعم خیلی خوبی داره و بچه ها هم خیلی دوستش دارند. شما می تونید در تهیه تارت تخم مرغ، از خمیر تارت آماده بهره ببرید یا خودتون، خمیر تارت رو در خونه درست کنید. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه تارت تخم مرغ ساده و تارت تخم مرغ گیاهی با سبزیجات، به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن این تارت هنگ کنگی، رو به شما یاد میدیم.

طرز تهیه تارت تخم مرغ در یک نگاه
برای درست کردن تارت تخم مرغ، خمیر تارت تخم مرغی رو با ترکیب ساده ای از آرد الک شده، کره خنک و نمک درست کنید. کره مکعبی شده رو با آرد ترکیب کنین و با نوک انگشت ها ورز بدین تا به شکل خرده نان دربیاد. مقدار کمی آب سرد به این مخلوط اضافه کنین تا منسجم شده و خمیر یکدستی درست بشه.
پس از استراحت اولیه در یخچال، خمیر روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز می گردد، تا زده و مجدد استراحت بدین. این خمیر رو در قالب های چرب شده قرار بدین و با مایه تخم مرغی (ترکیبی از تخم مرغ، شیر غلیظ، خامه و شربت سردشده) پر کنین. در نهایت، تارت ها در فر گرم شده بپزین تا سطحی طلایی و مغزی لطیف پیدا نمایند.
برای اینکه درباره مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات پخت تارت تخم مرغ بیشتر بدونید، تا انتهای متن، با ما باشید.
مواد اولیه برای تهیه تارت تخم مرغ (اگ تارت)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید | 250 گرم (حدود 1 و 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 170 گرم |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
شکر | 100 گرم (1 لیوان فرانسوی دسته دار سرخالی) |
آب سرد | 2 قاشق غذاخوری + 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 تا 4 عدد |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
نان | برای سرو تارت تخم مرغ |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 90 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تارت تخم مرغ: 25 تا 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه تارت تخم مرغ هنگ کنگی
تارت تخم مرغ ساده رو برای عصرونه یا صبحونه می تونین درست کنین. این تارت اگ شما رو تا مدت زیادی سیر نگه میداره و طعم فوق العاده ای داره.
مرحله اول: مواد خمیر تارت رو آماده کنین
در ابتدا برای درست کردن تارت تخم مرغی، آرد سفید رو 2 بار الک کنین. کره رو داخل یخچال بگذارین تا از حالت یخی دربیاد ولی نرم هم نباشه. آرد رو توی یه کاسه بریزین و کره رو به صورت مکعب های کوچک، با چاقو، برش بزنین و روی آرد بریزید. نمک رو هم اضافه کنین.
در صورت تمایل می تونین آرد، نمک و انواع کره حیوانی و گیاهی رو از فروشگاه های به روش و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: خمیر تارت رو آماده کنین
در ادامه، با نوک انگشت هاتون، کره و آرد و نمک رو ورز بدید تا وقتی که حالت خرده نون پیدا کنه. بعد به مقدار یکی، دو قاشق غذاخوری آب سرد اضافه کنید (بیشتر از 3 قاشق غذاخوری آب سرد اضافه نکنین). دوباره با انگشت ها، ورز بدید تا خمیر منسجم و یکدست شه. خمیر رو داخل یک پلاستیک فریزری بگذارین و توی یخچال برای 20 دقیقه قرار بدین.
مرحله سوم: خمیر تارت رو باز کنین
در این مرحله از طرز تهیه تارت تخم مرغ، خمیر رو بعد از 20 دقیقه از یخچال بیرون بیارید و روی یک سطح تمیز و صاف، آردپاشی کنین. خمیر رو روی سطح بگذارین و با وردنه، باز کنین. خمیر رو از کناره ها روی وسط خمیر برگردونین و دوباره با وردنه روی خمیر بکشید تا صاف بشه و دوباره به مقدار و ضخامت قبل برگرده. دوباره خمیر رو دو بار تا بزنید و داخل پاکت فریزر بگذارین و برای 1 ساعت دیگه، در یخچال قرار بدین تا استراحت کنه.
مرحله چهارم: شیر و تخم مرغ رو آماده کنین
برای تهیه تارت تخم مرغ، باید از شیر غلیظ شده بهره ببرید تا شیر رو کمتر در نظر بگیرید و به اون کمی خامه اضافه کنین تا کمی غلیظ بشه. برای غلیظ شدن شیر، شیر رو توی شیرجوش یا قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم بذارین. هر از گاهی شیر رو هم بزنین. تا وقتی که آب شیر، بخار و حجمش نصف بشه. بعد شعله زیرش رو خاموش کنید.
انواع شیر رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.
مرحله پنجم: بقیه مواد مایه تخم مرغی رو آماده کنین
در ادامه، تخم مرغ ها رو در یک کاسه بشکنین و وانیل رو به اون ها اضافه کنین. با همزن دستی یا قاشق، تخم مرغ ها رو هم بزنین تا کاملا از لختگی خارج بشن. روی تخم مرغ رو بپوشونین و توی یخچال یا دمای محیط بذارین. سپس یک قابلمه کوچک روی حرارت بذارین و شکر و 1 لیوان دسته دار فرانسوی آب، داخل قابلمه بریزین. قابلمه رو روی حرارت قرار بدین. بعد که شکر ذوب و کمی غلیظ شد، شعله رو خاموش کنین تا سرد بشه.
شکر و تخم مرغ رو به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
مرحله ششم: مایه تخم مرغی تارت رو درست کنین
در این مرحله، همه مواد مایه تخم مرغی، شامل تخم مرغ همزده، آب شکر ذوب شده (شربت) و شیر غلیظ شده رو با هم مخلوط کنین. دقت کنین که همه این مواد باید از دما افتاده باشن. همه مواد رو با هم میکس کنین و بعد از صافی رد کنین تا کاملا صاف بشه. این مایه تخم مرغی رو کنار بگذارین و روی اون رو بپوشونین تا خشک نشه.
مرحله هفتم: خمیر تارت رو قالب بزنید
سپس سراغ خمیر تارت برید. خمیر رو از یخچال بیرون بیارین و روی سطح آردپاشی قرار بدید. با وردنه خمیر رو باز کنین تا ضخامتش به 3 تا 5 میلی متر برسه. خمیر رو با دهانه لیوان یا کاسه با قطر 10 سانتی متر قالب بزنین. خمیرها رو جدا کنین. کف و دیواره های قالب مافین یا قالب های تارت رو با کمی روغن چرب کنین. خمیرها رو داخل قالب بذارید طوری که به دیواره ها بچسبن. همه قالب ها رو با خمیر تارت پر کنین.
مرحله هشتم: مایه تخم مرغی رو توی قالب بریزین
در این مرحله از طرز تهیه تارت تخم مرغ هنگ کنگی، فر رو روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا حدود 10 دقیقه گرم بشه. کف قالب ها و خمیرها رو با خلال دندان یا چنگال، سوراخ ایجاد کنین. بعد از مایه تخم مرغی، داخل قالب ها بریزین. قالب ها رو تا 2/3 حجمشون، پر کنین (کامل پر نکنین چون مایه تخم مرغی، پف میکنه). تارت ها رو که آماده کردین، توی فر بذارین.
مرحله نهم: تارت تخم مرغ رو سرو کنین
در آخر، اجازه بدید تارت تخم مرغی، حدود 25 تا 30 دقیقه توی فر بپزه و تخم مرغ داخلش، ببنده و سفت بشه. برای تست پختن تارت ها، یک خلال دندان داخل مایه تخم مرغی فرو کنین. اگر خلال، تکون نخورد، تارت شما آماده ست و می تونین سینی رو از فر بیرون بیارید. تارت ها که کمی سرد شدن، اونها رو از قالب جدا نموده و به صورت گرم، میل کنین.
مواد لازم برای تهیه تارت تخم مرغ گیاهی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
تخم مرغ | 5 عدد |
شیر گیاهی (شیر بادام یا سویا) | 2 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی یا آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
قارچ (خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
اسفناج تازه یا یخ زده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل دلمه رنگی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
پنیر گیاهی (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن زیتون یا روغن مایع | برای تفت دادن مواد |
گوجه فرنگی گیلاسی و برگ ریحان | برای تزیین تارت اگ |
نان | برای سرو تارت تخم مرغ |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت تارت تخم مرغ گیاهی: 30 تا 35 دقیقه
مراحل طرز تهیه تارت تخم مرغ گیاهی یا سبزیجات
برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارن، درست کردن تارت تخم مرغ وگان یک گزینه عالی محسوب میشه. به راحتی می تونید این تارت خوشمزه رو در خونه بپزین.
مرحله اول: پیاز و قارچ رو تفت بدین
برای طرز تهیه تارت تخم مرغ گیاهی، ابتدا پیاز را نگینی خرد نموده و با کمی روغن زیتون یا سایر انواع روغن مایع در تابه ای روی حرارت میانه سرخ کنین تا طلایی و نرم بشه. سپس قارچ ها را ورقه ای یا خرد شده اضافه نموده و چند دقیقه تفت بدید تا آب قارچ ها کشیده بشه و کمی رنگ بگیرن.
انواع روغن مایع از جمله روغن زیتون و پیاز داغ آماده رو به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.
مرحله دوم: فلفل دلمه ای و اسفناج رو اضافه کنین
در ادامه، فلفل دلمه ای رنگی را نگینی خرد نموده و اضافه کنین تا حدود 3 تا 4 دقیقه تفت بخوره. این کار باعث ایجاد شیرینی طبیعی و رنگ مجذوب کننده در تارت می شه. اگر از اسفناج تازه استفاده می کنین، حتما خوب شستشو بدین، در تابه خشک کنید یا بخارپز نموده و سپس با فشار دست یا صافی آب آن را بگیرین. اگر یخ زده است، بعد از باز شدن یخ، کاملا اونها رو آب گیری کنین و به سایر سبزیجات اضافه کنین تا طعم و مزه اش حفظ بشه.
مرحله سوم: تخم مرغ رو هم بزنین
تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بزرگ بشکنین و با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنین تا از حالت لختگی دربیاد و یکدست بشه. (، یا) را اضافه کنین. این کار باعث لطافت بیشتر و بافت کرمی تر میشه.
مرحله چهارم: مایه تخم مرغ گیاهی رو آماده کنین
در این مرحله از طرز تهیه تارت تخم مرغی گیاهی، آرد نخودچی یا آرد سفید رو اضافه کنین و خوب هم بزنید تا گلوله نشه و در عین حال، غلیظ و روان بشه. ادویه جات تارت مثل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، کمی پاپریکا یا جوز هندی رو اضافه کنین تا طعم دار بشه. اگر هم پنیر گیاهی در دسترس دارین، مثل پنیر بادام یا پنیر سویا، اضافه کنین تا خوش عطر و لذیذتر بشه.
مرحله پنجم: سبزیجات رو اضافه کنین
در آخر سبزیجات تفت داده شده را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه نموده و هم بزنین تا به خوبی با مایه ترکیب بشن و همه مواد پخش بشن. قالب تارت یا تابه ای نچسب انتخاب کنین و داخلش رو با مقدار کمی روغن یا اسپری روغن گیاهی چرب کنین تا بعد از پخت راحت جدا بشه.
مرحله ششم: تارت تخم مرغ رو در قالب بریزین
مایه تارت تخم مرغ گیاهی با سبزیجات رو داخل قالب بریزین و سطح اون را صاف کنین تا به طور یکنواخت بپزه. می تونید در این مرحله روی مواد چند برش گوجه گیلاسی یا برگ ریحان بچینین. فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه گرم کنین.
مرحله هفتم: تارت تخم مرغ رو بپزین
در آخرین مرحله، قالب تارت رو در فر قرار بدین و حدود 30 تا 35 دقیقه صبر کنین تا سطح روی تارت طلایی بشه و وقتی خلال دندان وسطش فرو کنین، تمیز بیرون بیاد. اگر فر ندارین، مایه تارت تخم مرغ رو در تابه درب دار بریزین و با حرارت کم حدود 15 دقیقه بپزین تا کاملا خودش رو بگیره. سپس با یاری کف گیر یا درب تابه، تارت رو برگردونین تا طرف دیگه اون هم طلایی بشه.
مرحله هشتم: تارت تخم مرغ رو تزیین کنین
بعد از اینکه تارت تخم مرغ پخت و از فر یا تابه بیرون آوردید، کنار بگذارین تا کمی خنک بشه و حالت خودش را بگیره. بعد تارت رو از قالب خارج کنین و برش بدین. روی تارت تخم مرغ رو با گوجه گیلاسی، برگ ریحان تازه، کمی پنیر گیاهی یا سبزی خردشده تزئین و به صورت گرم، سرو کنین. این تارت در کنار سالاد سبز یا نان تست عالیه!
انواع نان را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید خریداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه تارت تخم مرغ
- برای درست کردن تارت تخم مرغ، حتما تخم مرغ ها رو خوب هم بزنید تا بافتی یکدست و لطیف داشته باشه. در غیر این صورت ممکنه به صورت لایه لایه و تکه تکه بشه.
- برای بافت کرمی تر و لطافت بیشتر تارت تخم مرغ، اضافه کردن کمی شیر یا خامه صبحانه بسیار مؤثره.
- برای طرز تهیه تارت تخم مرغ و سبزیجات، سبزیجاتی مثل هویج یا نخود فرنگی رو قبل از افزودن به مایه تخم مرغ، بپزین تا هم نرم باشن و هم زمان پخت کوتاه تر بشه.
- پنیر پارمزان، چدار یا موزارلا طعم خاصی به تارت می دن. ترکیب چند نوع پنیر در تارت تخم مرغ هم می تونه اونو مجذوب کننده کنه.
- برای جلوگیری از سوختن سطح زیر تارت تخم مرغ، از حرارت میانه استفاده کنین و اگر در فر می پزین، دمای حدود 180 درجه سانتی گراد مناسبه.
- حتما قبل از گذاشتن خمیر تارت در قالب، ظرف پخت رو با کمی روغن یا کره چرب کنین تا تارت راحت جدا بشه و ظاهر خوبی داشته باشه.
- کمی جعفری خرد شده، پنیر اضافی، یا برش های گوجه فرنگی روی تارت قبل از سرو، ظاهر تارت تخم مرغ رو مجذوب کننده تر می کنه.
- اگر تمایل دارین تارت تخم مرغ، فرم کلاسیک تری داشته باشه، می تونین از خمیر تارت شیرین یا خمیر هزارلا استفاده کنین. فقط قبل از ریختن مایه تخم مرغ، خمیر رو 5 دقیقه در فر بپزین تا خیس نشه.
- اضافه کردن کمی جوز هندی، پاپریکا یا آویشن خشک به مایه تخم مرغ، طعم تارت رو عمیق تر و خوشمزه تر می کنه.
- مایه تارت رو داخل قالب های کوچک بریزین تا تارت های مینی داشته باشین که برای پذیرایی و مهمانی مناسب هستن.
- از تکه های مرغ پخته، کالباس (طرز تهیه کالباس)، گوشت چرخ نموده یا ماهی تن (طرز تهیه ماهی تن) در طرز تهیه تارت تخم مرغ می تونین استفاده کنین تا تارت کامل تر و سیرنماینده تر باشه.
- اسفناج خرد شده، قارچ، فلفل دلمه ای رنگی یا گوجه گیلاسی می تونن رنگ و طعم مجذوب کننده تری به تارت تخم مرغ بدن.
- بعد از پخت تارت تخم مرغ، چند دقیقه صبر کنین تا تارت کمی خنک بشه؛ با این فن کاربردی، تارت بهتر برش می خوره و از هم نمی پاشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن تارت تخم مرغ
اشتباهات رایج در طرز تهیه تارت تخم مرغ چیست؟
- استفاده از کره نرم یا ذوب شده برای تهیه خمیر تارت؛
- ورز دادن بیش از حد خمیر تارت؛
- استراحت ندادن کافی خمیر تارت در یخچال؛
- ریختن مایه تخم مرغی داغ روی خمیر تارت؛
- پر کردن بیش از حد قالب با مایه تخم مرغی؛
- تنظیم نکردن دمای فر یا گرم نکردن اولیه؛
- سوراخ نکردن کف خمیر قبل از ریختن مایه؛
- استفاده از تخم مرغ سرد یا هم نزده؛
- رد نکردن مایه تخم مرغی از صافی.
جایگزین شیر غلیظ شده در تهیه تارت تخم مرغی چیست؟
- شیر معمولی + خامه: ترکیب ¾ لیوان فرانسوی دسته دار شیر با ¼ لیوان فرانسوی دسته دار خامه، بافتی مشابه شیر غلیظ شده ایجاد می کنه.
- شیر معمولی + کره: حدود 1 لیوان فرانسوی دسته دار شیر + 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده، طعمی غنی تر و چربی بیشتری می ده.
- شیر تبخیرشده خانگی: شیر رو روی حرارت ملایم بجوشونین تا حجمش نصف بشه.
- شیر نارگیل غلیظ: برای طعم متفاوت و گیاهی، از شیر نارگیل کنسروی استفاده کنیم که غلیظ و خامه ایه.
- ماست یونانی رقیق شده: ترکیب ماست یونانی با کمی شیر، بافتی لطیف و طعمی ملایم به مایه تخم مرغی می ده.