اثر مخرب کرونا بر ریه ها چگونه است؟

به گزارش اکسپرس بلاگ، کرونا ویروس تازه و بیماری کووید 19 که از اواخر سال 2019 میلادی در استان ووهان در کشور چین گزارش شد، اولین بار است که در انسانها دیده میشود.اپیدمی کرونا ویروس از اواخر سال 2019 میلادی به صورت گزارش های گسترده از موارد انفلوانزا و ذات الریه به عامل نامشخص بدست پزشکان رسید. نام این ویروس تازه کرونا ویروس Sars-cov-2 است و بیماری ناشی از این ویروس کووید 19 نامگذاری شده است.

اثر مخرب کرونا بر ریه ها چگونه است؟

هم اکنون در شرایطی هستیم که این بیماری تازه از طرف سازمان بهداشت جهانی WHO پاندمی(همه گیری در همه جهان) اعلام شده است. و بدین معنی است که تقریبا همه کشورهای جهان مورادی از کووید 19 را گزارش نموده اند. در بیشتر موارد علائم بیماری کووید 19 بسیار خفیف و در حد یک سرما خوردگی معمولی است یا با علائمی مانند از بین رفتن بوبایی و حس مزه ها خود را نشان میدهد. سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده حدود 80 درصد از کسانی که به این بیماری دچار می شوند نیازی به مراجعه به پزشک و دریافت درمان ندارند و از هر 6 نفر یک نفر دچار علائم شدید این بیماری و مسائل تنفسی می گردد. در این مقاله به این مطلب میپردازیم که کرونا ویروس تازه چگونه دستگاه تنفسی را مورد حمله و اسیب قرار می دهد.

ذات الریه چطور به وسیله کرونا توسعه می یابد؟

  • دانشمندان می گویند در مرحله ای از این بیماری که در آن شخص دچار تب و سرفه می گردد، در واقع نشان دهنده این است که بیماری به سلولهای درخت تنفسی و کانال های هوا سرایت نموده است. پوشش داخلی کانال های هوایی بر اثر این ویروس اسیب دیده و ملتهب می گردد. التهاب حاصل باعث تحریک اعصاب موجود در کانال های هوایی می گردد. در این حالت شخص مبتلا با کوچکترین ذره غبار دچار سرفه می گردد.
  • در موارد پیشرفته تر این بیماری ویروس از پوشش داخل کانال های هوایی به داخل کیسه های هوایی نیز سرایت می نماید. در این صورت به علت ایجاد التهاب و ترشخ موادی به وسیله سلولها کیسه ها از این مواد به تدریج پر می شوند. با ترشح بیشتر این مواد به صورت خلط به وسیله سرفه از ریه خارج می گردد.
  • کیسه های هوایی که با این مایعات پر می شوند دیگر قادر به جذب اکسیژن و دفع دی اکسید کربن خون نیستند. بهمین علت سطح اکسیژن خون پایین می آید و می تواند حتی باعث مرگ گردد.
  • طبق آخرین آزمایشات اجرا شده بر روی مبتلایان به این ویروس، افرادی که عادت به سیگار کشیدن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.

ویروس کرونا تازه چطور افراد را مبتلا می سازد؟

دکتر ویلسون مدیر کالج سلطنتی استرالیا در بحث سیستم های تنفسی میگوید: تقریبا تمام علائم شدید و جدی این بیماری شبیه ذات الریه است. مبتلایان به کووید 19 را در چهار دسته می توان تقسیم بندی کرد:

  1. دسته اول خفیف ترین دسته است. در این حالت شخص مبتلا هیچ گونه علائمی از بیماری از خود نشان نمیدهد ولی ویروس در بدن شخص حضور دارد و می تواند به وسیله این شخص به دیگران انتقال پیدا کند.
  2. دسته بعدی کسانی هستند که قسمت های بالاتر سیستم تنفسی شان درگیر می گردد. حدود نیمی از بیماران کرونا علائمی همانند تب و سرفه را نشان می دهند.
  3. دسته سوم کسانی هستند که علائم آنها به قدری شدید است که بایستی به بیمارستان ها مراجعه نمایند. این افراد علائمی نظیر آنفلوانزا دارند.
  4. گروه چهارم گروه نهایی که بیماری به شکل ذات الریه بروز نموده است.

از نظر سازمان بهداشت جهانی افراد مسن تر باناراحتی های قلبی ریوی فشار خون بالا و دیابت رنج می برند؛ بیشتر در معرض قرارکیری در گروه چهارم هستند.

ذات الریه چگونه درمان می گردد؟

دکتر جنکینز از موسسین بنیاد ریه در استرالیا گفت: متاسفانه هنوز راهی برای درمان و کنترل ذات الریه ناشی از کووید 19 بدست نیامده است.

مردم و پزشکان مختلف از داروهای مختلف معروف و غیر معروف زیادی برای درمان این بیماری استفاده کی نمایند و پزشکان امید وارند بتوانند با ترتیب و ترکیب داروهای مختلف دارویی برای کنترل و درمان کووید 19 پیدا نمایند.

در حال حاضر هیچ درمانی برای کنترل این بیماری وجود ندارد و درمان های موجود که مورد استفاده قرار میگیرند، درمانهای یاریی بوده و درمان قطعی این بیماری نیستند. این درمان ها از حالت های پیشرفته این بیماری بکار می آیند و به صورت تخلیه ریه ها و اکسیژن رسانی به بدن یاری می نمایند. با این وجود توصیه میگردد که هم چنان مردم شستن و ضدعفونی کردن دستان خود را جدی بگیرند.

آیا ذات الریه ناشی از کووید 19 فرق دارد؟

دانشمندان می گویند ذات الریه ناشی از کووید 19 با بیشتر ذات الریه های رایج در بین افراد فرق دارد. بیشتر این ذات الریه ها ناشی از باکتری هستند که می توان آنها را با استفاده از آنتی بیوتیک های موجود در بازار دارو درمان کرد. کووید 19 برخلاف بسیاری از بیماری های تنفسی مقطعی نبوده و به کل ریه سرایت می نماید. زمانی که که ریه ها تحت تاثیر کووید 19 قرار میگیرند اولین پاسخ بدن و سیستم ایمنی شناسایی و از بین بردن عوامل بیماریزا و کنترل بازتولید آنهاست. این پاسخ اولیه از طرف بدن و سیستم ایمنی افراد در افراد با سن بالا و کسانی که بیماریهای مزمن دارند ضعیف تر است و این افراد در معرض خطر بیشتری هستند.

ریسک ابتلا به ذات الریه در افراد ذیل بیشتر است:

افراد بالای 65 سال، افرادی که دچار بیماری های مزمن هستند، فشار خون بالا، دیابت، افرادی که سرطان دارند، افرادی با بیماری های قلبی عروقی و بیماریهای مزمن تنفسی، افراد دچار بیماریهای کبد و کلیه، افرادی که سیگار مصرف می نمایند و نوزادان زیر 12 ماه.

مهم ترین عامل میان عوامل ذکر شده سن و سال افراد است. ذات الریه همیشه برای افراد با سن بالا خطرناک است. و یکی از علل مهم مرگ در این سنین است. و علت آن هم اینست که با افزایش سن سیستم ایمنی بدن ضعیف می گردد و بد نیز در مقابل بیماریها آسیب پذیرتر.

منبع: مجله گاردین

منبع: اُکالا
انتشار: 29 آذر 1400 بروزرسانی: 29 آذر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 18591

به "اثر مخرب کرونا بر ریه ها چگونه است؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "اثر مخرب کرونا بر ریه ها چگونه است؟" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اثر مخرب کرونا بر ریه ها چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید