بهترین سوغات بوشهر
به گزارش اکسپرس بلاگ، در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران به معرفی بهترین سوغات بوشهر خواهیم پرداخت . پس اگر در شهر بوشهر قصد خرید سوغات را دارید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
مختصری درباره استان بوشهر بدانید :
بلیط هواپیما در طاهاگشت
از جمله استان های تاریخی حاشیه خلیج فارس که در قسمت جنوبی ایران واقع شده است استان بوشهر است بوشهر با قرار دریافت در ساحل و بهره مندی از کشتی ها و مکانهای تاریخی قدیمی خاستگاه گردشگران مختلف می باشد این استان با داشتن دریا و موجودات زیبای دریایی از جمله استان های بی نظیر از نظر توریستی می باشد همچنین این استان به خاطر موقیت استراتژیک در خلیج فارس و صادرات و واردات دارای اهمیت فراوانی برای ایران می باشد و مکانی مناسب برای تجارت و کارهای مالی می باشد. و از دیگر ویژگی های این استان داشتن نیروگاه هسته ای می باشد که منبع برق کشور است و یکی از مهمترین نیروگاه های کشور به شمار می رود.
بهترین سوغات بوشهر
سوغات بوشهر نیز یکی دیگر از سوغاتی های بی نظیر ایران است. بوشهر یکی از بنادر زیبای جنوب کشور است که جاذبه های گردشگری بسیاری دارد ساحلی آرام و نخلستان های زیبا چشم هر بیننده ای را به خود جذب می نماید. رسم سوغاتی بردن از دیرباز در ایران بوده است و این بدان معناست که در سفر نیز به یاد دوستان و خویشاوندان خود بوده ایم. بهتر این است که در هر سفری سوغات مخصوص همان شهر و کشور را برای اقوام خود به ارمغان ببریم، از این رو باید با سوغاتی ها آشنایی داشته باشیم. از جمله سوغاتی های خوراکی بوشهر خرما، ارده، ماهی و میگو هستند. همچنین علاوه بر این خوراکی ها می توان صنایع دستی بوشهر را بعنوان سوغات تهیه کرد.
خرمای بوشهر
کشت خرما در شهر بوشهر به دوران هخامنشیان باز میشود و امروزه یکی از مشاغل اصلی مردم بوشهر فراوری خرما و فرآورده های حاصل از آن است. خرما در ایران به طور کلی صندلی ویژه ای را در بحث صادرات به خود اختصاص داده است به همین علت بوشهر از این لحاظ حائز اهمیت است. خرما یکی از مقوی ترین میوه هایی است که برای آن خواص بسیاری را میتوان بیان نمود از جمله دارای درصد زیادی گلوکز و ساکاروز، ویتامین های A,B,C,E و همچنین منبع غنی از انرژی برای بدن است. از خرما فرآورده های بسیاری بدست می آید مانند شیره خرما، لواشک خرما، شهد خرما، سرکه خرما، عصاره نوشابه خرما، شکلات صبحانه و … که هر کدام طعم منحصر بفردی دارند. شما می توانید این محصولات را بعنوان سوغات بوشهر همراه خود ببرید.
پنیر نخل
مغز سفیدرنگ تاج درخت خرما است که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند. پنیر نخل طعمی شیرین دارد و بسیار مقوی است. این مغز در واقع ماده اولیه تشکیل تنه نخل است قبل از اینکه حالت چوبی پیدا کند. نخل داران، آن دسته از نخل هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، انتخاب نموده، قسمت فوقانی تنه آنها را قطع می نمایند و بخش میانی آن یعنی پنیر نخل را بیرون می آورند.
ارده بوشهر
ارده یکی از فرآورده های خوشمزه کنجد است که بعنوان یک غذای پرانرژی در کنار شیره خرما، شیره انگور یا عسل لذیذتر و خوش طعم تر می شود. ارده از کنجد تهیه می شود و روغن آن منبع غنی ویتامبن، آنتی اکسیدان، چربی اشباع شده و … است. همچنین با توجه به خواص بسیاری که دارد بدن را در برابر هوای سرد مقاوم خواهد نمود. شما می توانید ارده و در کنار آن شیره خرمای مرغوب بوشهر را برای خود و یا بعنوان سوغات بوشهر تهیه کنید مطمئنا از آن استقبال خواهد شد.
ماهی و میگوی بوشهر
اگر تمایل به خرید ماهی تازه و خوشمزه داشته باشید، بوشهر بهترین استان جهت انتخاب است. بازارهای زیادی در بوشهر برای فروش ماهی تازه وجود دارد. معروف ترین ماهی های بوشهر شامل ماهی هامون، سنگ سر، مرکب، ماهی شیر و… می شود. میگوی بوشهر نیز زبانزد خاص و عام است.
ترشی بوشهری
بوشهر از جمله شهرهایی است که در آن می توان انواع ترشی های خوشمزه را یافت. معروف ترین ترشی نیز ترشی انبه است . سایر ترشی های این استان شامل ترشی لیمو عمانی و ترشی بادمجان می شود.
خارک
بوشهری ها به خرمای نارس خارک می گویند. خارک ها را با شکر می پزند و محصول یکی از شیرینی های معروف بوشهر است که همراه چای خورده می شود.
حلواهای بوشهری
در بوشهر پخت حلوا بسیار مرسوم است. بوشهری ها سه حلوای معروف دارند. یکی حلوای راشی که از شیره خرما و عصاره کنجد درستش می نمایند و بسیار مقوی است. دیگری، حلوای سنگک که برای درست کردنش شیره خرما را حرارت می دهند و دیگری حلوای پسکی. این حلوا را با خرمای له شده، آرد و ماست درست می نمایند. حلوایی که تنها در برازجان میتوان پیدایش کرد.
مسقطی
مسقطی فقط سوغاتی مشهور شیراز نیست، در بیشتر شهرهای جنوبی مسقطی به عنوان یکی از سوغاتی های محبوب شناخته می شود. مسقطی دو قرن پیش از مسقط پایتخت عمان به سواحل خلیج فارس رسید و به همین دلیل نامش مسقطی است. برای تهیه مسقطی باید از نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب استفاده کرد و ترکیب آن با چای بی نظیر است.
انواع نان
بیشتر شهرهای ایران به نان های محلی شان معروفند و بوی خوشی که دارند. از جمله نان هایی هم که پختنش در بوشهر متداول است، نان نازک، نان گرده و نان بلبل است که روی تابه پخته می شوند. کماج هم در بوشهر زیاد درست می شود. نانی حجیم که با آرد سفید گندم و مایه خمیری از نخود لپه درست می شود و رویش کنجد و شکر می ریزند.
صنایع دستی بوشهر
بیشتر بوشهری ها چه در روستاها و چه در خود شهر به گبه بافی مشغولند. گبه، قالیچه کوچکی است که پرزهای بلندی دارد و شمار پودهایش بیشتر است و طرحش بیشتر طبیعت اطراف مثل شیر، درخت، گل و.. است. بوشهری ها زمستان ها را به کار بافت گلیم مشغولند. گلیم های بوشهری را از موی بز و پشم می بافند. از دیگر صنایع دستی معروف و باسابقه در بوشهر عبابافی است. در بوشهر عباها را با پشم شتر یا گوسفند می بافند و از انجایی که هر عبا با زحمت زیاد به دست می آید، قیمتش هم چندان ارزان نیست.
لنج و قایق سازی(گلافی)
از قدیمی ترین صنایع دستی بوشهر به حساب می آید که قدمت آن به دوره افشاریه برمی شود.
گرگور بافی
گرگور به نوعی تور ماهی گیری از جنس فلز گفته می شود. بیشتر صیادان در ابتدا گرگورهای هایشان را با چوب هندی و چینی می ساختند. اما امروزه گرگور با سیم فلزی گالوانیزه و به شکل نیم کره بافته می شود و بافت آن توسط مردان انجام می شود. با یاری گرگور که ارتفاعش بین 1 تا 3 متر متغییر است می توان ماهی را زنده و با کم ترین آسیب صید کرد.گناوه، دیلم، دیر و کنگان شهرستان های مهم فراوری گرگور هستند.
سفال گری در بوشهر
به دلیل اهمیت حیاتی آب در منطقه گرم و کم آب بوشهر، تهیه وسایلی که بتواند در خنک کردن و خنک نگاهداشتن آب ایجاد نماید از دیرباز مرسوم بوده و کارگاههای کوزه گری که عمدتاً در کنار تهیه وسایل خنک نماینده آب به ساخت فرآورده های سفالین مورد احتیاج از قبیل: کوزه آب، کوزه قلیان، سر قلیان، حب یا حبانه، کشک ساب، کاسه و بشقاب و غیره می پردازد. خاک مصنوعی مورد احتیاج سفالگران نیز از معادن موجود در اطراف شهرهای آنان تأمین می شود و شیوه فراوری با چرخهای سفالگری سنتی می باشد که در شهرهای برازجان، کنگان، دیلم، اهرم و دشتی دایر بوده است ولی بتدریج از رونق و فعالیت کنار رفته اند
.
گبه و گلیم بافی
گبه و گلیم بوشهر زبانزد است و آوازه ای جهانی دارد. تار گلیم های روستایی بیشتر از موی بز بوده و دارای دوام بالایی است اما پود آن از پشم تهیه می شود. زمان بافتن گلیم فصل زمستان است.
عبای پشمی
مهم ترین شتری که در استان بوشهر پرورش می دهند، شتر از نژاد دشتی است. شتر دشتی از نظر پشم بهترین نژاد است. بافت عبا از پشم این نوع شتر در استان بوشهر، سابقه ای دیرینه دارد و امروزه هم البته محدودتر از گذشته، در گوشه و کنار استان به چشم می خورد. این عباهای پشمی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، هواداران زیادی دارد.
حصیر
کشت وسیع خرما باعث رونق حصیربافی در استان شده است. برگ درخت خرما به عنوان مواد اولیه در تهیه الیاف حصیر مورد استفاده حصیربافان قرار می گیرد. بیشتر روستاییان استان، به ویژه مردان، در دوران فراغت از فعالیت های کشاورزی، به حصیربافی مشغول هستند. در گذشته، محصولات حصیری کاربرد گسترده ای داشته اند و علاوه بر اینکه استفاده از آنها در بسیاری از مناطق کشور رواج داشته است، در بازارهای کشورهای دیگر نیز به فروش می رسیده است. امروزه گرچه استفاده از محصولات حصیری بسیار محدود شده است ولی هنوز برای مصرف داخلی روستاییان فراوری می شود. مسافران در سفر به استان بوشهر می توانند زیراندازها و ظروف حصیری، کلاه، بادبزن و سایر اقلام تزیینی حصیری را به عنوان سوغاتی خریداری نمایند.
صنایع دستی دریایی
امواج دریا، پوسته سخت جانوران نرم تن دریایی که پس از مرگ در آب شناور شده اند، به همراه آبزیانی مانند ستاره دریایی که در دریا مرده اند را به ساحل می آورد. اهالی مناطق ساحلی از این پوسته های سخت و خشک شده آبزیان مرده، برای ساخت اشیای تزیینی یا تزیین کالاها استفاده می نمایند. فراوری این محصولات که به صنایع دستی دریایی مشهور است، در بعضی از شهرهای حاشیه خلیج فارس بسیار رواج دارد و مراکز عرضه ویژه ای برای این کالاها در نظر گرفته شده است که مورد استقبال مسافران واقع شده است.
مقالات بیشتر درباره بوشهر بخوانید :
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول