طرز تهیه حلوا زعفرانی خوشرنگ و خوش طعم با تمام نکات
به گزارش اکسپرس بلاگ، حلوا یکی از قدیمی ترین و لذیذترین دسر های سنتی ایرانی است که در مراسم مذهبی و ماه مبارک رمضان بیشتر از همواره مورد استفاده قرار می گیرد. حلوا انواع مختلفی مانند حلوا زعفرانی، حلوا سه آرد، حلوا کاسه ای شیرازی، شکری، هویج، گردویی و دو رنگ دارد. اما حلوا زعفرانی از پرطرفدارترین حلواهاست، زیرا آماده کردن آن زیاد طول نمی کشد و طعمی بسیار مجلسی و عالی دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوا زعفرانی و خوشمزه را آموزش ببینید.
طرز تهیه حلوا زعفرانی با دستوری آسان
مواد لازم برای تهیه شربت حلوا | |
شکر | 1/5 لیوان |
آب | 2/5 لیوان |
گلاب | یک چهارم لیوان |
زعفران دم نموده و پودر هل | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه حلوا | |
آرد | 2 لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
روغن نیمه جامد یا کره | نصف لیوان |
مراحل تهیه حلوا زعفرانی
1) برای آغاز باید اول شربت را درست کنید. ابتدا آب و شکر را داخل ظرفی مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید.
2) وقتی شربت شفاف شده و جوشید زعفران دم نموده و گلاب (می توانید به جای گلاب آب اضافه کنید) را به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
زعفران دم نموده: ابتدا مقداری زعفران را درون ظرفی ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید. سپس روی حرارت سماور یا بخار آب گذاشته تا زعفران دم بکشد.
3) می توانید کمی پودر هل نیز به این ترکیب اضافه کنید.
4) پس از درست کردن شربت نوبت به حلوا می رسد. باید آرد را الک نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
5) آرد را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود.
نکته: توجه داشته باشید که حرارت بالا آرد را می سوزاند؛ پس برای این کار حوصله به خرج داده و با حرارت کم آن را تفت دهید.
6) پس از تفت دادن آرد، بار دیگر آرد را الک کنید. سپس مجددا آرد را در تابه روی حرارت قرار دهید.
7) این بار تمام روغن های نام برده را نیز اضافه کنید. می توانید به جای روغن نیمه جامد از کره بهره ببرید.
8) همانطور که در حال تفت دادن هستید، با مشاهده تغییر رنگ (نزدیک به نسکافه ای) شربتی را که درست کردید اضافه کنید.
9) شربت را باید در چند نوبت و به آرامی به حلوا اضافه کنید.
10) تفت دادن و هم زدن را قطع نکنید. به خوبی هم بزنید تا شربت کاملا جذاب مواد شده و بعد اگر چیزی از شربت مانده اضافه کنید.
نکته مهم: شربت را با دمای گرم به حلوا اضافه کنید و وقتی نصف شربت را اضافه کردید، حلوا را بچشید و از شیرینی آن آگاه شوید. تا جایی که به شیرینی دلخواه رسیدید شربت را اضافه کنید.
11) اضافه کردن شربت به حلوا باید حدود 8 الی 10 دقیقه طول بکشد و نباید عجله کنید.
12) بعد از اینکه خوب سفت شد از روی حرارت بردارید. در این مرحله باید ظرف را برداشته با ضربه های محکم حلوا را به سمت چپ و راست حرکت دهید تا از ظرف جدا شده و به صورت یکپارچه به هم بچسبد.
13) در آخر حلوا را درون یخچال به مدت 2 الی 3 ساعت قرار داده و سپس میل کنید. (یا به صورت گرم میل کنید.)
نکته: می توانید حلوا را به همین شکل در ظرفی ریخته و تنها روی آن را تزیین کنید و یا قالب های کوچکی را کمی با روغن مایع چرب نموده و حلوای زعفرانی را داخل آن ها بریزید. همچنین می توانید از قیف یا ماسوره نیز بهره ببرید.
14) حلوای زعفرانی را می توانید با نان معمولی یا نان تارت نیز سرو کنید.
15) برای تزیین می توانید از خلال بادام و خلال مغز پسته و یا پوره خلال بادام و مغز پسته و پودر نارگیل بهره ببرید.
توجه داشته باشید: اگر به دلیل اضافه کردن بیش از حد روغن حلوا شل شده است، مقداری آرد را تفت داده و به آن اضافه نموده تا از این حالت در آید.
برای تیره تر کردن رنگ حلوا چه کنیم؟
برای تیره شدن رنگ حلوا آرد باید در زمان تفت دادن تغییر رنگ دهد، اما این به این معنا نیست که حرارت را زیاد کنید، بلکه باید با حرارت کم صبر کنید تا این اتفاق بیافتد. یا اینکه از پودر کاکائو بهره ببرید.
حرف آخر
امیدواریم از مطلب طرز تهیه حلوا زعفرانی لذت برده باشید و بتوانید به راحتی در خانه آن را درست کنید. برای درست کردن حلوای زعفرانی می توانید از آرد برنج و آرد سنگگ هم بهره ببرید؛ تنها فرقش این است که رنگ حلوا با آرد سنگگ تیره تر و با آرد برنج روشن تر و چسبندگی کمتری دارد.
به شما پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال دستور دسرهای مقوی و سنتی هستید مطلب طرز تهیه انواع دسر ماه رمضان ساده، خوشمزه و انرژی زا را نیز در انگیزه بخوانید.
منبع: مجله انگیزهupst.ir: مجله ستاره: اخبار و حواشی ستاره های سینما، فوتبال و استارتاپ ها
shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک