طرز تهیه شور مخلوط فوری ترد و خوشمزه مثل بازار
به گزارش اکسپرس بلاگ، شور و ترشی، همدم همیشگی سفره های ایرانی هستند. این چاشنی های خوشمزه، طعم غذا را دلپذیرتر و هضم غذا را آسان تر می نمایند. معمولا برای تهیه شور و ترشی، زمان زیادی صرف شده و برای مصرف یک ساله آماده می شوند. اما اگر دلتان یک شور تازه و ترد می خواهد و حوصله انتظار ندارید، با ما همراه شوید تا طرز تهیه شور مخلوط فوری را یاد بگیرید. با این روش آسان و سریع می توانید همواره شور تازه و خوشمزه در یخچال داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه شور مخلوط فوری
- نخود 8 عدد
- ترخون، شوید، برگ کرفس به مقدار لازم
- گل کلم میانه 1 عدد
- سیر 3-4 حبه
- هویج 2 عدد
- خیار 6-7 عدد
- فلفل تند 3 عدد
- سرکه سفید 1/4 لیوان
طرز تهیه شور مخلوط فوری
1. آماده کردن مواد شور
اولین مرحله از طرز تهیه شور مخلوط فوری درست مثل طرز تهیه شور مخلوط آسان این است که کلیه مواد این شور را بعد از این که خوب شستید و کاملا خشک کردید، به مقدار مناسب شور خرد کنید.
2. آماده کردن مخلوط سرکه و آب
اکنون و در این مرحله در یک قابلمه مناسب، آب بریزید و بعد نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید در نهایت هم سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید این مخلوط خوب بجوشد و نمک در آن کاملا حل گردد.
3. انداختن شور مخلوط فوری
وقتی مخلوط سرکه آماده شد، زمان آن رسیده است که در شیشه های مناسب مخلوط مواد را بریزید و در هر شیشه به اندازه کافی نخود و سبزیجات شور بگذارید تا شیشه پر گردد بعد مخلوط سرکه و آب نمک را که خوب خنک شده اضافه کنید و بعد در شیشه را خوب و محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد شیشه نگردد. بعد ظرف را به مدت پنج دقیقه برگردانید تا هوای آن خارج گردد.
4. جوشاندن شور در آب
در یک قابلمه تا نصفه آب سرد بریزید و روی حرارت بگذارید اکنون شیشه ها را داخل قابلمه بگذارید فقط حواستان باشد تا نصف شیشه داخل آب باشد و حرارت را کم کنید و تا زمانی که رنگ خیارها تغییر کند اجازه دهید خوب بجوشد. بعد حرارت را خاموش کنید. معمولا بعد از حدود 45 دقیقه خیارها تغییر رنگ می دهد و این زمانی است که باید حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شیشه ها داخل همان آب خنک گردد. بعد از 24 ساعت می توانید این ترشی را مصرف کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه شور مخلوط فوری
تهیه شور مخلوط فوری یک هنر است و برای رسیدن به برترین نتیجه باید به نکات تهیه آن آشنا باشید. در ادامه به بعضی از مهم ترین نکات برای تهیه شور مخلوطی ترد و خوشمزه می پردازیم:
نکاتی برای ترد شدن شور مخلوط
برای ترد شدن شور مخلوط، چندین روش وجود دارد که هر کدام به نحوی به حفظ تردی و بافت مطلوب سبزیجات یاری می نمایند. یکی از روش های قدیمی و موثر، استفاده از نخود است. نخود به علت داشتن پروتئین و فیبر، به حفظ بافت ترد سبزیجات یاری می نماید. البته، مهم ترین نکته برای ترد ماندن شور، استفاده از سرکه با کیفیت و نگهداری صحیح در محیطی خنک و تاریک است.
نکاتی برای کپک نزدن شور مخلوط فوری
برای جلوگیری از کپک زدن شور مخلوط فوری حتما به تمیز شسته شدن و البته استریل ظرف ها دقت کنید و در عین حال حواستان باشد سبزیجات را قبل از استفاده حتما خوب بشویید و خشک کنید.
یکی دیگر از نکاتی که باید برای جلوگیری از کپک زدن شور به آن دقت کنید. استفاده از اندازه کافی نمک و سرکه است. حواستان باشد که استفاده درست از نمک و سرکه باعث می گردد محیط شور اسیدی گردد و کپک و باکتری در آن رشد نکند.
از جمله نکات مهم دیگر برای جلوگیری از کپک زدن شور این است که حتما مطمئن شوید تمام سبزیجات به طور کامل با محلول شور پوشیده شوند و در نهایت هم ظرف حاوی شور را در جای خنک و البته تاریک نگهداری کنید.
انواع روش تهیه شور
شور را می توانید به روش های مختلف و با مواد مختلف تهیه کنید. بنابراین بسته به زمانی که می خواهید برای تهیه آن اختصاص دهید و البته بسته به مواد در دسترس خود یکی از روش ها را امتحان کنید. یکی از ساده ترین روش های تهیه شور، تهیه شور با گل کلم است که می توانید روش تهیه آن را در کتاب کاله بخوانید. اما تهیه شور گل کلم با سبزیجات هم بسیار مرسوم است و توصیه ما به شما این است که آن را هم حتما در منزل تهیه کنید.
اگر دوست دارید با شورهای مختلف هم آشنا شوید می توانید تهیه شورهای زیر را هم در کتاب کاله مطالعه کنید:
- طرز تهیه شور لوبیا سبز ترد و خوشمزه
- طرز تهیه شور بامیه
- طرز تهیه شور گوجه سبز
- طرز تهیه شور بدون سرکه