طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی خانگی

به گزارش اکسپرس بلاگ، حاجی بادوم یکی از معروف ترین شیرینی های سنتی یزد است که اندازه کوچکی دارد و به راحتی به جای قند، در کنار چای خورده می گردد. این شیرینی ساده محبوبیت زیادی در سراسر کشور دارد. نوع شمالی و شیرینی حاجی بادام هم مشهور است. درست کردن حاجی بادوم تنها به حدود 15 دقیقه زمان احتیاج دارد.

طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی خانگی

طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی

زمان تقریبی پخت و آماده سازی: 15 دقیقه

مواد لازم برای 20 تا 30 عدد شیرینی

زرده تخم مرغ: 3 عدد

پودر قند: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

جوش شیرین: 1/3 قاشق چای خوری

پودر بادام: حدود 200 گرم (تا جایی که خمیر نرمی ایجاد گردد)

پودر هل: 1 قاشق چای خوری

زعفران آب شده غلیظ: 1 قطره

جوز هندی: 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

مرحله اول؛ آماده کردن خمیر شیرینی

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی عید حاجی بادوم یزدی باید فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس 2 سینی در اندازه متوسط انتخاب کنید و سطح آن ها را با کاغذ روغنی مخصوص شیرینی بپوشانید. زرده تخم مرغ ها را جدا کنید و یک کاسه بریزید. سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و با همزن آن قدر مواد را بزنید تا کاملاً کرم رنگ و کشدار گردد. بعد از هم زدن تخم مرغ و پودر قند، پودر هل، زعفران آب شده و جوش شیرین را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی حاجی بادام برای عید دیگر از درجه کند همزن بهره ببرید و همان طور که مواد در حال ترکیب شدن هستند، به آرامی آرد بادام را اضافه کنید.

آن قدر به این کار ادامه دهید تا خمیر منسجم گردد و در یک قسمت کاسه جمع گردد و دیگر به دست نچسبد. به یاد داشته باشید که از آرد بادام در این شیرینی به جای آرد معمولی استفاده می گردد، پس اگر خودتان قصد درست کردن این آرد را دارید، حتماً چند بار بادام آرد شده را الک کنید و مطمئن شوید که کاملاً له شکل آرد درآمده است.

مرحله دوم؛ درست کردن شیرینی

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حاجی بادوم یزدی باید خمیر را با دست به گلوله هایی به اندازه فندق درآورید و در سینی که از قبل روی آن کاغذ روغنی قرار دادید، بگذارید. بعد از اینکه یک سینی را پر کردید، آن را برای حدود 12 تا 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. بعد از این زمان یک شیرینی را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. وسط شیرینی حاجی بادام خانگی شما نباید نرم باشد و باید حالت ترد و شکننده ای داشته باشد. بعد از آماده شدن شیرینی ها سینی را از فر خارج کنید و سینی دوم را در فر بگذارید. اجازه دهید کمی سرد شوند و بعد شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا کنید. می توانید این شیرینی ساده و خوشمزه را برای عید درست کنید و از عطر و طعم لذیذ آن در کنار خانواده لذت ببرید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه شیرینی حاجی بادوم یزدی

*توجه کنید که در طرز تهیه حاجی بادام خانگی باید حتماً از پودر بادام بدون پوست بهره ببرید.

حتما بخوانید طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید؛ شیرینی مشهدی بازاری (آلمانی)

*در طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزد بهتر است پودر بادام و پودر قند قبل از استفاده دو بار الک شوند تا در خاتمه بافت شیرینی بهتر گردد.

*به یاد داشته باشید که اگر از طرز تهیه شیرینی حاجی بادام خانگی به خوبی پیروی کنید، سطح شیرینی شما کمی ترک می خورد.

*استفاده از زعفران در طرز تهیه حاجی بادام اختیاری است و شما می توانید این شیرینی را بدون هیچ رنگ دهنده ای درست کنید.

*برای درست کردن پودر بادام خانگی، می توانید ابتدا بادام ها را برای چند دقیقه در آب جوش بیندازید. سپس اجازه دهید سرد شوند و پوست بادام ها را کاملاً جدا کنید. بعد از کندن پوست بادام آن ها را برای چند دقیقه روی یک پارچه پهن کنید تا خشک گردد. سپس کمی با حرارت ملایم روی یک ماهیتابه تفت دهید تا کاملاً خشک شوند. سپس آن ها را آسیاب کنید و بعد از الک کردن برای درست کردن این شیرینی حاجی بادام یزدی بهره ببرید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: گردشبان
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 11158

به "طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید