طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به 2 روش جنوبی و شمالی

به گزارش اکسپرس بلاگ، ماهی شکم پر بدون فر غذایی دریایی است که با هر نوع ماهی قابل تهیه است. این غذا معمولا به دو صورت طبخ می گردد، یا در تابه سرخ شده و یا به صورت کبابی تهیه می گردد.

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به 2 روش جنوبی و شمالی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - یکی از خوشمزه ترین غذا هایی که با ماهی درست می گردد، ماهی شکم پر است که به دلیل استفاده از سبزیجات خوش عطر، از بوی زهم ماهی در آن خبری نیست. این ماهی را می توان در فر درست کرد یا در صورت در دسترس نبودن فر، می توان آن را در تابه سرخ کرد و یا روی زغال، کباب کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر و نکاتی که در تهیه آن باید در نظر داشت را با هم مرور کنیم.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.
  • ماهی شکم پر جنوبی
  • ماهی شکم پر شمالی

آشپزی ایرانی در مناطق مختلف کشور ایران رواج یافته، ولی با آنچه فرهنگ ماهی نامیده می گردد در تماس نبوده است. از این رو، به جز سواحل دریای خزر و خلیج فارس، غالبا پخت و پز ماهی در سرخ کردن آن خلاصه می گردد. اما واقعیت این است که در همان دو باریکه شمال و جنوب ایران تخیل و ظرافتی که در پخت ماهی به کار می رود در کمتر جای دیگری از دنیا دیده می گردد.

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش جنوبی

این غذا نوعی غذای دریایی مربوط به مناطق جنوبی کشور است و با عنوان ماهی شکم پر جنوبی شناخته می گردد. در تهیه آن از شیره تمر هندی و سبزیجات معطر استفاده و با ماهی های جنوبی نظیر حلوا سفید، شکیبا، غباد و شوریده درست می گردد.

مواد لازم
ماهی1 عدد
سبزی ساطوری شامل گشنیز و شنبلیله به نسبت 4 به 1500 گرم
سیر سبز ساطوری1 بوته
شیره تمر هندی1/2 پیمانه
فلفل قرمز ساییده1 قاشق چایخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
پودر سوخاری1 پیمانه
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ماهی شکم پر را معمولا به صورت درسته می پزند و سر آن را جدا نمی نمایند. گاهی باله ها را نیز برنمی دارند. ولی آب شش های ماهی را باید درآورد. برای این منظور لای گوش ماهی را باز کنید و با نوک کارد محل اتصال آب شش ها را ببرید. سپس با دست آب شش ها را بیرون بکشید.
  2. پس از پاک کردن ماهی، آن را از شکم برش بزنید، روی ماهی و درون آن را نمک بپاشید و 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا نمک به خورد آن رود.
  3. سپس ماهی را از یخچال خارج نموده، با آب سرد بشویید و خشک کنید.
  4. پیاز را خلالی ریز خرد نموده و با 3-2 قاشق روغن در تابه تفت دهید تا طلایی گردد.
  5. سیر ساطوری شده را به پیاز اضافه کنید و در یکی دو دقیقه با هم تفت دهید، سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
  6. سبزی خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
  7. شیره تمر هندی را اضافه نموده و صبر کنید تا مواد در شیره تمر پخته و نرم شوند و آب آن کاملا کشیده گردد، سپس از روی حرارت بردارید.
  8. ماهی را روی تخته آشپزی قرار داده و شکم آن را با مایه سبزی پر کنید، دو لای شکم ماهی را روی هم بگذارید و با نخ پرک ببندید.

طبخ ماهی شکم پر بدون فر

برای طبخ روش جنوبی دو روش پیشنهاد می گردد:

  • را در بشقاب بریزید و دو طرف ماهی را در پودر سوخاری قرار دهید تا اطراف آن کاملا با پودر سوخاری پوشانده گردد. در یک تابه مناسب که ماهی در آن جا گردد، به اندازه کافی روغن بریزید. حرارت را ملایم کنید و دو طرف ماهی را در آن سرخ کنید. برای سرخ شدن هر طرف ماهی حدود 20 دقیقه فرصت دهید تا گوشت ماهی پخته و نرم شده و پوست آن طلایی گردد، ولی درب تابه را نبندید، زیرا باعث له شدن و از دست رفتن شکل ماهی می گردد.
  • در روش دوم، زغال را آماده کنید. روی پوست ماهی را با کره ذوب شده چرب کنید. ماهی را روی توری قرار داده و سپس روی زغال بگذارید. پس از اینکه یک طرف ماهی، کباب شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم برشته گردد. برای کباب کردن ماهی از کباب پز هم می توانید بهره ببرید. برای پختن ماهی روی کباب پز حتما کباب پز را چرب کنید تا پوست ماهی به آن نچسبد و پس از پخت، به راحتی از آن جدا گردد.

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به روش شمالی

این غذا نوی غذای دریایی مخصوص خطه شمال است که به ماهی شکم پر شمالی شهرت دارد. در تهیه آن از مغز گردو و رب انار استفاده شده و معمولا با ماهی سفید که معروف ترین ماهی دریای شمال است درست می گردد.

مواد لازم
ماهی1 عدد
آلو، خیسانده و هسته گرفته100 گرم
غیسی، خیسانده و هسته گرفته100 گرم
کشمش بی دانه، خیسانده100 گرم
مغز گردو، نیم کوب200 گرم
آبلیموی تازه1 قاشق غذاخوری
رب انار1/2 پیمانه
کره3-4 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. آلو و غیسی را روی تخته آشپزی با کارد خرد کنید و همراه با کشمش در 3-2 قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم به مدت دو سه دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
  2. سپس مغز گردو، رب انار و اندکی نمک و فلفل اضافه نموده و زیر و رو کنید تا مخلوط شوند، سپس از روی حرارت بردارید.
  3. شکم ماهی را با این مواد پر نموده و با نخ پرک ببندید.
  4. روی ماهی را با کره ذوب شده چرب کنید و به دو روش ذکر شده در فوق آن را سرخ نموده یا کبابی کنید.
  5. 10 دقیقه قبل از برداشتن ماهی از روی حرارت، به جامانده کره را در ظرف کوچکی روی حرارت ملایم ذوب نموده، اندکی زعفران آب نموده و آبلیمو را به آن اضافه کنید و روی ماهی دهید.

  6. ماهی را پس از پختن در دیس قرار دهید، سپس نخ ان را قیچی کنید و بکشید.

چند نکته در طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر

  • موادی که برای پر کردن ماهی شکم پر بدون فر استفاده می گردد باید کاملا پخته و بدون آب باشند.
  • بهتر است شکم ماهی با نخ پرک دوخته گردد که هنگام برگرداندن ماهی مواد از داخل آن به بیرون نریزد.
  • برای بهتر پخته شدن گوشت ماهی می توانید چند برش عرضی روی آن ایجاد کنید.
  • برای پر کردن شکم ماهی می توانید بسته به ذائقه خود از انواع مواد غذایی بهره ببرید.
  • برای اینکه گوشت ماهی کاملا مغزپخت و نرم گردد، طبخ را روی حرارت ملایم و در مدت زمان بیشتری انجام دهید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 11616

به "طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به 2 روش جنوبی و شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر به 2 روش جنوبی و شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید