چرا تقلید می کنیم
به گزارش اکسپرس بلاگ، تهران (پانا) - معاشرت و ارتباط عمیق با دیگران در گذشت زمان باعث می گردد شما از رفتار و گفتار اطرافیان خود تقلید کنید.
به گزارش سایت نمناک، چرا ما حتی بدون اینکه بدانیم چرا، از افراد اطراف مان کپی برداری و تقلید می کنیم، آیا تا به حال متوجه شده اید که شما و دوستانتان همگی به طور مشابه صحبت می کنید؟ این اصلاً تصادف نیست! هر چیزی که ضروری است در خصوص این که چرا ناخودآگاه افراد اطراف خود را کپی می نمایند را تعیین می کنیم، آیا تا به حال متوجه شده اید زمانی که یک دوره طولانی را با کسی سپری می کنید، مانند هم صحبت و رفتار می کنید؟
این تقلید ناخودآگاه به عنوان تقلید اتوماتیک حرکات، رفتارها، حالات چهره، سخنرانی و حرکات توصیف می گردد ، به طور شگفت انگیزی، درگیر شدن در تقلید اتوماتیک در واقع چیزهای زیادی را در خصوص شما نشان می دهد - درست مثل عادت های دیگری که چیزهای زیادی را درباره شخصیت شما نشان می دهد، تعجب می کنید که چرا این کار را انجام می دهید و چطور؟ حتی ممکن است افراد بدون دانستن آن را تقلید نمایند؟
علت تقلید از دیگران چیست؟
پاسخش چنانچه در نمناک شرح خواهیم داد واقعا علمی است، تقلید برترین شکل فریبندگی است، به برترین دوست خود بگویید کلمه کاملا را در هر جمله تکرار کند، طبیعتاً، دو نفر از شما زمان زیادی را با هم سپری می کنید - صحبت کردن، گوش دادن، و گشتن، مدتی بعد، یکی از اعضای خانواده اشاره نمود که شما شروع به گفتن کاملا در بیشتر جملاتتان را نموده اید، اگر آشکارا سعی می کردید که دوست خود را کپی کنید، این اتفاق چگونه رخ می داد؟
هنگامی که بیشتر بر روی افراد اطرافمان متمرکز می شویم، نگرانی بزرگی برای آن ها داریم، کمی وابستگی حس می کنیم و یا تمایل داریم که دوست داشته شویم، این عوامل باعث می گردد که مردم بیشتر از دیگران تقلید نمایند، در این مثال، معاشرت عمیق با دوستتان ممکن است باعث گردد که شما به صورت ناخودآگاه عادت های گفتاری آنها را ثبت نموده و از استفاده از کلمه کاملا تقلید کنید.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که تقلید از تمایل ما به افزایش وابستگی یا ارتباط با دیگران شرح داده می گردد و به این معنی است که کپی کردن شما از کلمه کاملا می تواند نشان دهنده تمایل شما به نزدیک شدن و تایید شدنتان به وسیله دوست تان باشد، بعلاوه این احتمال وجود دارد که شما به طور ناخودآگاه از شخصی تقلید کنید، چون به آن ها نگاه می کنید.
چرا از دیگران تقلید می کنیم؟
ما از افرادی تقلید می کنیم که آنها را دوست داریم و یا مقداری نفوذ اجتماعی دارند، که این فرد می تواند رئیس شما، یک هم کار، یک دوست، یا یک شخصیت معمولی باشد ، اگر تا به حال مشاهده نموده اید که یک هم کار ماهر با فرم بدنی عالی نشسته است، احتمال این وجود دارد که به صورت ناخودآگاه برای تقلید از آن ها همان گونه بنشینید، طبیعت انسانی همین گونه است …
خواستن دوستانی شبیه به خودمان، توجه به افرادی که به ما اهمیت می دهند و تحسین مردم با قدرت، همه شرحات اجتماعی ای برای تقلید ناخودآگاهانه هستند، با این حال چنانچه در نمناک گفته ایم یک علت بیولوژیکی هم وجود دارد که ما دوست داریم بدون توجه به آن، افراد اطراف خود را کپی کنیم.
بعضی تحقیقات نشان می دهند که انسان ها یک سیستم نورونی آینه ای دارند که به آن ها اجازه می دهد تا به وسیله تقلید چیز هایی را یاد بگیرند، نورون آینه ای در مغز ما هنگامی که رفتار دیگران را مشاهده می کنیم، فعال می شوند، تصور کنید که اجزای بسیار کوچکی از مغز, فعالیت های دیگران را بدون حتی یکبار انجام دادن شان واقعاً به خوبی انجام می دهند.
علت تقلید ناخودآگاه از دیگران از نظر روانشناسی
بسیاری از نورون های آینه ای برای یک کودک ممکن می سازند تا به والد خود نگاه کند که بند کفشش را می بنندد و سپس بدون دستور خاصی این عمل را تکرار می نماید، به طور مشابه، نورون های آینه ای به ما اجازه می دهند تا زبان ها، ابزارهای موسیقی و سایر مهارت ها و حرکات را فقط با مشاهده دیگران در اطراف خود انجام دهیم.
این پدیده به عنوان همدلی اجتماعی شناخته می گردد و شرح داده شده که چطور خمیازه کشیدنی که به وسیله یک معلم شروع می گردد, در یک کلاس پخش خواهد شد و یا اینکه چگونه بی اختیار لهجه, ریتم, یا تن در صحبت ها مشابه می گردد. به عبارت ساده تر, نورون های آینه ای ما را همدل می نمایند و این همدردی به صورت ناخودآگاه منتقل می گردد و باعث کپی کردن از افراد اطراف مان خواهد شد.
حرف آخر: کاملاً طبیعی است متوجه شوید که شما به طور ناخودآگاه تغییر نموده اید و بیشتر شبیه به دوستان، خانواده یا اطرافیان دیگر شدید، اگر شما به فردیت خود افتخار کنید، رفتارهای دیگران را کپی نمی کنید، در حالی که ممکن است ما سعی در تغییر عادات یا شخصیت های خود نداشته باشیم، اما کپی کردن افراد اطرافمان فقط بخشی از همدلی اجتماعی و خوب انسانی است.
منبع: خبرگزاری پانا