کالری قند، یک حبه قند چند کالری دارد؟

به گزارش اکسپرس بلاگ، خبرنگاران | سرویس سلامت - بسیاری از افراد چای را همراه با قند می نوشند. قند کالری خالص است، از اینرو بدن بدون تجزیه آن، کالری زیادی را دریافت می نماید که منجر به اضافه وزن می گردد. همچنین مصرف قند، سطح قند خون را به طور ناگهای افزایش می دهد و برای بیماران دیابتی خطرناک است. بنابراین ترجیحا به جای قند معمولی از قند های طبیعی استفاده گردد که علاوه بر طعم شیرین دارای ارزش غذایی نیز هستند و می توانند بخشی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج بدن را تامین نمایند. اگر تمایلی به جایگزین کردن قند ندارید، اطلاع از کالری قند به شما یاری خواهد نمود تا کالری روزانه خود را تنظیم و از اضافه وزن جلوگیری کنید.

کالری قند، یک حبه قند چند کالری دارد؟

در صورتی که بخش خاصی از این مطلب مدنظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • کالری یک حبه قند
  • کالری قند قهوه ای
  • 12 جایگزین طبیعی برای قند

کالری یک حبه قند (قند سفید)

ارزش غذایی قند (قند سفید)
اطلاعات تغذیهیک حبه قند100 گرم
کالری10390
قند2/5 گرم100 گرم
پروتئین00
چربی00

کالری یک حبه قند قهوه ای

ارزش غذایی قند قهوه ای
اطلاعات تغذیهیک حبه قند100 گرم
کالری9/5 377
قند2/4 گرم97 گرم
پروتئین00
چربی00

12 جایگزین طبیعی برای قند

مصرف قند تنها باعث افزایش کالری دریافتی بدن می شود و نمی تواند چربی، پروتئین، ویتامین و سایر مواد مورد احتیاج بدن را تامین کند. بنابراین بهتر است در رژیم غذایی خود شیرین نماینده های طبیعی را جایگزین قند کنید. در ادامه چند جایگزین برای قندمعرفی شده است.

1. شربت افرا

شربت افرا ظاهری شبیه به عسل دارد و از شیره درخت افرا گرفته می شود. اگرچه هر قاشق غذاخوری شربت افرا دارای 52 کالری است، اما به دلیل دارا بودن مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم و مس جایگزین مناسبی برای قند و شکر است.

2. شهد آگاو

شهد آگاو شیرین تر از قند و شکر معمولی است و هر قاشق غذاخوری از آن 60 کالری دارد. قند این شهد از نوع فروکتوز است و شاخص گلسیمی پایین تری نسبت به قند دارد، بنابراین افراد دیابتی بهتر است به جای قند از شهد آگاو استفاده نمایند.

شاخص گلسیمی، سرعت تبدیل کربوهیدرات موجود در غذا به گلوکز را نشان می دهد.

3. شکر نارگیل

شکر نارگیل رنگ کاراملی دارد و طعم آن مشابه با شکر قهوه ای است. برای تهیه این شکر شیره نارگیل حرارت داده می شود تا آب آن تبخیر شود. قند نخل نارگیل کالری مشابهی با قند معمولی دارد، اما به دلیل دارا بودن منیزیم و آهن جایگزین مناسبی برای قند معمولی است.

4. عسل

هر قاشق غذاخوری عسل 64 کالری دارد و مانند قند معمولی فاقد چربی، پروتئین و فیبر است، اما شیرینی آن بیشتر از قند است، بنابراین مقدار کمتری عسل برای شیرین کردن چای یا سایر نوشیدنی ها کافی خواهد بود. همچنین عسل دارای مواد معدنی و بعضی از ویتامین است و یک جایگزین مناسب برای قند و شکر محسوب می شود.

5. شربت مالت جو

عصاره مالت جو از جوانه جو تهیه می شود. این شربت ارزش غذایی بالای دارد و حاوی پروتئین، فیبر و بعضی از ویتامین هاست. شربت مالت جو باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی شود، بنابراین افراد مبتلا به دیابت با مشورت پزشک می توانند آن را جایگزین قند نمایند.

6. استویا یا شیرین برگ

استویا بسیار شیرین تر از قند است، اما برخلاف قند معمولی هیچ کالری ندارد، بنابراین افراد مبتلا به دیابت یا کسانیکه اضافه وزن دارند می توانند برای شیرین کردن چای یا سایر نوشیدنی از استویا استفاده نمایند.

7. زایلیتول

بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای مقدار کمی زایلیتول هستند، این قند طعمی مشابه با قند و شکر معمولی دارد، اما کالری آن نسبت به قند کمتر است. هر گرم زایلیتول حدود 2/4 کالری دارد، به عبارت دیگر کالری آن 40% کمتر از قند و شکر است. همچنین زایلیتول باعث افزایش جذب کلسیم بدن می شود و به سلامت دندان ها و استحکام استخوان ها یاری می نماید.

8. اریتریتول

مقدار کمی اریتریتول در میوه ها و غذا های تخمیر شده وجود دارد، اما معمولا از نشاسته و ذرت تهیه می شود. اریتریتول به اندازه قند و شکر معمولی شیرین است، اما کالری آن بسیار کم تر از قند است. هر گرم اریتریتول حدود 0/24 کالری دارد، بنابراین میزان قند خون، کلسترول و انسولین را افزایش نمی دهد. با این وجود مصرف اریتریتول ممکن است با مسائل گوارشی و سردرد همراه باشد.

9. شربت یاکون

شربت یاکون از شیرین نماینده های طبیعی است و از ریشه گیاه یاکون که بومی امریکا جنوبی است، استخراج می شود. این شربت دارای نوع خاصی از مولکول قند به نام فروکتولیکسارید است که بدن قادر به هضم آن نیست، بنابراین کالری پایین تری نسبت به قند دارد. همچنین این شربت باعث کاهش اشتها می شود و برای افرادی که اضافه وزن دارند گزینه مناسبی است. از این شربت می توان برای شیرین کردن قهوه، چای و … استفاده کرد.

10. خرما

بسیاری از افراد ترجیح می دهند خرما را جایگزین قند نمایند. این قند طبیعی می تواند مقدار کمی از ویتامین، پتاسیم و منیزیم مورد احتیاج بدن را تامین کند. انواع مختلف خرما کالری متفاوتی دارند، به طور مثال کالری خرمای تازه کمتر از خرمای خشک است. همچنین هرچه خرما خشک تر و شیرین تر باشد، دارای شاخص گلسیمی بالاتری است، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید درمورد نوع خرمایی که می خواهند مصرف نمایند باید با پزشک مشورت نمایند.

11. کشمش

کشمش می تواند مقدار کمی ازمواد معدنی مورد احتیاج بدن مانند فسفر و پتاسیم را فراهم کند. کشمش می تواند یک جایگزین مناسب قند برای افراد عادی باشد، اما به دلیل کالری و شاخص گلسیمی بالایی که دارد افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف زیاد کشمش اجتناب نمایند.

12. توت خشک

توت خشک نسبت به سایر میوه های خشک که همراه با چای مصرف می شوند، کالری بیشتری دارد، اما بخش زیادی از این کالری به وسیله فیبر تامین می شود. توت خشک به دلیل فیبر بالایی که دارد، شاخص گلسیمی پایین تری نسبت به کشمش و خرما دارد، بنابراین گزینه مناسب تری برای افراد دیابتی است. با این وجود مصرف بیش از حد توت خشک در افراد مبتلا به دیابت مشکل آفرین است.

میزان قند مورد احتیاج بدن

تقریبا نیمی از انرژی مورد احتیاج بدن به وسیله کربوهیدرات ها تامین می شود، اما منظور از کربوهیدرات ها، کربوهیدرات های پیچیده مانند میوه ها و سبزیجات است. قند معمولی از کربوهیدرات های ساده به حساب می آید، این کربوهیدرات ها به سرعت هضم شده و باعث افزایش ناگهانی قند خون می شوند. بدن روزانه به مقدار کمی قند احتیاج دارد، اما بسیاری از مواد غذایی حاوی قند هستند، بنابراین باید از مصرف بیش از حد قند همراه با چای یا سایر نوشیدنی ها اجتناب شود. میزان قند روزانه مورد احتیاج بدن برای زنان و مردان متفاوت است. مردان نباید روزانه بیشتر 150 کالری قند (37 گرم) و زنان بیشتر از 100 کالری قند (25 گرم) مصرف نمایند. بخش قابل توجهی از قند مورد احتیاج بدن توسط مواد غذایی تامین می شود و مصرف روزانه بیش از 6 حبه قند توصیه نمی شود.

مضرات مصرف بیش از اندازه قند

بعضی از معایب مصرف زیاد قند عبارتند از:

  • پوسیدگی دندان: بعضی از باکتری های داخل دهان از قند تغذیه می نمایند و اسید فراوری می نمایند، مصرف بیش از حد قند و غذا های شیرین باعث افزایش فعالیت این باکتری ها و در نتیجه پوسیدگی دندان می شود.
  • پیری پوست: قند باعث تخریب پروتئین هایی مانند کلاژن و الاستین می شود. این پروتئین ها برای انعطاف پذیری پوست ضروری هستند و کاهش آن ها باعث ایجاد چین و چروک می شود.
  • اضافه وزن: مصرف بیش از اندازه قند باعث می شود، میزان اضافی آن به صورت چربی در بدن ذخیره شده و منجر به افزایش وزن شود.
  • تضعیف سیستم ایمنی: مصرف قند فعالیت گلبول های سفید خون را کاهش می دهد، بنابراین خطر ابتلا به بیماری های عفونی افزایش می یابد.

سخن آخر

قند قهوه ای و قند سفید تقریبا کالری یکسانی دارند، هر حبه قند (2/5) گرم 10 کالری دارد. اگرچه قند کالری بالایی دارد، اما نمی تواند هیچ یک از مواد غذایی مورد احتیاج بدن را تامین کند، بنابراین بهتر است به جای قند معمولی از قند های طبیعی مانند خرما، کشمش، توت و … بهره ببرید. نظر شما چیست؟ شما چه جایگزینی برای قند پیشنهاد می کنید؟ از قلم نیاندازید نظرات و پیشنهادات خود را در بخش ارسال نظر با ما و مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: setare.com
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 13998

به "کالری قند، یک حبه قند چند کالری دارد؟" امتیاز دهید

3 کاربر به "کالری قند، یک حبه قند چند کالری دارد؟" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کالری قند، یک حبه قند چند کالری دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید