ایرانی ها، درد زانو را زودتر تجربه می نمایند

به گزارش اکسپرس بلاگ، این روزها، شایع ترین بیماری مفصلی که به خصوص جوانان را درگیر نموده است آرتروز و ساییدگی مفاصل است که مخصوصا در زانو و بعد گردن، کمر و ستون فقرات رایج شده است. از این مهم تر این که سن شیوع این بیماری ها کاهش پیدا نموده است؛ به طوری که یکی از بحث های عمده این متخصصان هم همین است که تا حدود (20)سال قبل،

ایرانی ها، درد زانو را زودتر تجربه می نمایند

ایرانی ها، درد زانو را زودتر تجربه می نمایند

این روزها، شایع ترین بیماری مفصلی که به خصوص جوانان را درگیر نموده است آرتروز و ساییدگی مفاصل است که مخصوصا در زانو و بعد گردن، کمر و ستون فقرات رایج شده است. از این مهم تر این که سن شیوع این بیماری ها کاهش پیدا نموده است؛ به طوری که یکی از بحث های عمده این متخصصان هم همین است که تا حدود (20)سال قبل، بیشتر افرادی که به دلیل درمان دردهای عضلانی اسکلتی به درمانگاه های فیزیوتراپی و ارتوپدی مراجعه می کردند، افراد بالای (55 تا 60)سال بودند و در واقع تخریب غضروف مفصلی در سنین بالا آغاز می شد؛ ولی امروز این سن به (30)سال کاهش پیدا نموده و پزشکان شاهد مراجعه بیمارانی با سنین (30 تا 50)سال با دردهای گردن، زانو، کمر و مفاصل مختلف به مراکز درمانی هستند.

مقصر؛ سبک زندگی

دکتر مصطفی نجاتیان، فیزیوتراپیست، با اشاره به اینکه یکی از عوامل کاهش سن ابتلا به بیماری های مفصلی در ایران اشکال در شرایط حرکتی به خاطر زندگی شهرنشینی است، می گوید: نشستن، خوابیدن، نوع راه رفتن و نوع کفش انتخابی در میان مردم ما اصلا استاندارد نیست. این در حالی است که حتی آموزش های لازم به افراد برای اصلاح کردن این سبک زندگی در کشور ما وجود ندارد. در کشورهای پیشرفته به همه افراد آموزش های لازم برای کا در اداره ها به وسیله مجلات و بروشورهای مختلف داده می گردد ولی در ایران هیچ کدام از این اقدامات صورت نمی گیرد. این فیزیوتراپ با بیان اینکه مسئله دیگر شیوع این بیماری ها نداشتن فعالیت های ورزشی است به طوری که کمتر از (10)درصد افراد جامعه به طور روزمره ورزش می نمایند، ادامه می دهد: در بسیاری از افراد هماهنگی میان عضلات وجود ندارد و این امر می تواند به دلیل عوامل ژنتیک باشد و یا به دلیل چاقی بیش از حد. بعلاوه تغذیه هم از جمله عواملی است که به خصوص در بچه ها از شرایط نابسامانی برخوردار است.

رایج ترین درد

به گفته متخصصان، به ازای هر یک کیلو اضافه وزن در سطح صاف حدود (3 تا 5)برابر فشار به زانو وارد می گردد که در مواقع بالا و پایین رفتن از پله این فشار (10)برابر می گردد.

بعلاوه شایع ترین دردهای مفاصل مربوط به کشکک زانو است که در واقع استخوانی است که داخل تاندون عضله چهار سر ران قرار گرفته و در هر خم و راست شدن زانو حدود (7 تا 8)سانتی متر این استخوان روی زانو حرکت می نماید. هرچه این حرکت طبیعی تر باشد مسائل آن کمتر خواهد بود ولی اگر در راستا حرکت کشکک روی زانو مقداری انحراف به طرف داخل یا خارج وجود داشته باشد، باعث خراش غضروف یا نرم شدگی آن می گردد که موجبات درد و ناراحتی را در قسمت جلوی زانو فراهم می نماید. دکتر ترکمان، متخصص زانو هم در این باره شرح می دهد: بیشترین دردهای زانو در افراد جوان به خصوص زنان جوان دیده می گردد و شایع ترین دلیلش یکی ضعف عضله چهار سر ران است که این عضله به طور طبیعی در زنان ضعیف تر است و دیگری رعایت نکردن بعضی اصول نشستن و برخاستن مثل دوزانو یا چهارزانو نشستن یا از سطح شیب دار بالا رفتن به مدت طولانی و یا خم بودن زانو به مدت زیاد در نتیجه کاراهای اداری در فرد به وجود می آید که البته از همه مهم تر ضعف عضله چهار سر ران است و احتیاج به تقویت دارد. وی تصریح می نماید:البته یکسری ریزفاکتورها وجود دارد که باعث می گردد آرتروز زودتر یا شدیدتر به وجود آید. این ریزفاکتورها شامل افزایش وزن و چاقی فرد است و ارتباط مستقیم با دردهای زانو دارد. علاوه بر آن انحراف زانو به شکل پرانتزی یا ضربدری موجب می گردد که وزن بدن به طور یکسان روی سطح زانو پخش نگردد و یک طرف فشار بیشتری را تحمل کند و در نهایت این فشار باعث ساییدگی آن طرف مفصل می گردد. البته انحراف از نوع پرانتزی در ایران بیشتر از ضربدری شایع است.

بی تحرکی درمان نمی نماید

بعضی از مردم به اشتباه تصور می نمایند که صرفا با حذف فشار روی مفصل و ثابت نگه داشتن آن، مشکلشان حل می گردد در صورتی که به گفته متخصصان عدم تحرک مناسب، خود خطرات جدی مانند آرتروز مفصل را در پی دارد چرا که تغذیه مفصل به وسیله تحرک صورت می گیرد. دکتر محمدرضا هادیان دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران هم فشارهای طولانی و ثابت روی مفصل را مانند فشار روی یک اسفنج آغشته به آب می داند که در اثر فشار، آب خود را از دست می دهد و مفصل در این شرایط آماده تخریب می گردد.

وی عادت های غلط در زندگی روزمره مانند نحوه نشستن به صورت چهار زانو و استفاده از توالت های ایرانی را از جمله موارد تشدید نماینده آسیب به مفصل زانو ذکر نموده و می گوید: عضلات در بدن همچون یاری فنرها در ماشین عمل نموده و مانع از ایجاد فشار روی اسکلت استخوانی و مفاصل بدن می گردد. برای همین،تقویت عضلات چهار سر ران و عضلات پشت ران، هماهنگی در تقویت عضلات، کاهش وزن، تغذیه صحیح، تحرک مناسب و انجام ورزش های درست و حتی الامکان با نظارت متخصصین فیزیوتراپی و طب ورزش از جمله راهکارهای پیشگیرانه و درمانی مفصل زانواست.

منبع:اطلاعات هفتگی شماره 3304

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: راسخون
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 17183

به "ایرانی ها، درد زانو را زودتر تجربه می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایرانی ها، درد زانو را زودتر تجربه می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید