توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روزهای کرونایی
به گزارش اکسپرس بلاگ، بیماری کووید 19، دارای طیف خفیف تا شدید است که می تواند نشانه هایی مانند سرماخوردگی، تب، سرفه، تنگی نفس و سایر مسائل تنفسی را به همراه آورد.
به گزارش خبرنگاران از ایسنا، کلیه گروه های سنی می توانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند، اما سالمندان مبتلایان به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مسائل تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان های تحت درمان، بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف می نمایند و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنابراین مراقبت از آن ها و پیشگیری از ابتلا در این افراد کاملا ضروری است.
لزوم حفظ تعادل و تنوع در تغذیه
با توجه به عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری و کنترل بیماری ارائه می گردد. البته باید توجه کرد که چه در شرایط عادی و چه در شرایط اضطرار ضروری است تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت گردد.
دریافت کلیه ویتامین های مورد احتیاج بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی، به وسیله منابع غذایی آن تامین گردد. باید توجه کرد که منابع غذایی حاوی ویتامین ها و املاح هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.
بر اساس موارد مطرح در برنامه مدیریت تغذیه در کروناویروس که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، از توصیه به مصرف کلیه مکمل ها در این شرایط باید خودداری گردد. زیرا مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد. بنابراین برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستورالعمل کشوری انجام گردد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت چند توصیه تغذیه ای را برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا ارائه داده است که در ادامه می آید:
- در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت گردد. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد احتیاج برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در شش گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده های آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه ها قرار دارند.
- مواد غذایی در هر گروه دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد. به عنوان مثال می توان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.
- به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین c شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده گردد.
- با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین c است، می توان روزانه همراه با غذا مصرف گردد.
- همچنین در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C است استفاده گردد.
- با توجه به نقش ویتامین های E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات و منابع غذایی ویتامین E شامل روغن های مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت استفاده گردد.
- از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری گردد.
- روزانه می توان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D مانند ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ به افزایش سطح ایمنی بدن یاری کرد.
- جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل استفاده گردد.
- روزانه از منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز، میوه ها، شیر و لبنیات انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوباتی مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقالا و ماش و مغز هایی از جمله پسته، گردو، بادام و فندق جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده گردد.
- همچنین مصرف 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می گردد. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن یاری می نماید.
منبع: جام جم آنلاینگردشگری: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!