طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی، با عطر و طعمی محشر!

به گزارش اکسپرس بلاگ، استانبولی پلو یک غذای سنتی است که اساس آن بر برنج است و از کشور ترکیه این غذا وارد فرهنگ ایرانی ها شده است. نام دیگر استانبولی، دمی گوجه فرنگی است. استانبولی یکی از غذاهایی است که درست کردن آن موقع زیادی نمی گیرد و سختی خاصی هم ندارد و ضمناً برای درست کردن آن ظرف های کمتری کثیف می گردد. معمولاً استانبولی را با ماست و سالاد شیرازی سرو می نمایند که ترکیبی بی نظیر برای یک ناهار یا شام خانوادگی است.

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی، با عطر و طعمی محشر!

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

مواد لازم
برنج4 پیمانه
گوجه فرنگی2 کیلو
پیازیک عدد
روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
سیب زمینی2 عدد عظیم
زردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم

روش پخت استانبولی پلو بدون گوشت

  • برنج را با نمک از حدود 3 الی 4 ساعت قبل، می خیسانیم. تا به اصطلاح برنج ر کند. برنج را چند بار می شوریم تا کاملاً تمیز گردد و آب آن را خالی می کنیم. در قابلمه ای که قرار است استانبولی در آن پخته گردد، پیاز خرد شده را با روغن تفت می دهیم به طوری که رنگ آن طلائی گردد.
  • زردچوبه و فلفل سیاه را پیاز تفت می دهیم. برای تهیه استانبولی اینک سیب زمینی را به پیاز اضافه می کنیم.
  • کمی که حالت خامی سیب زمینی از بین رفت و به اصطلاح خودش راگرفت، گوجه فرنگی هایی که از قبل پوست آن ها را گرفته و رنده نموده ایم، به مواد اضافه می کنیم. زیر شعله را کمی بیشتر کنید تا آب گوجه تبخیر گردد. زمانی که آب گوجه فرنگی کاملاً تبخیر شد، برنج را با آبی که داخل آن است به مواد اضافه نموده و زیر شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد و آب برنج کاملاً تبخیر گردد. با یک کفگیر مواد را کاملاً قاطی می کنیم تا گوجه فرنگی و سیب زمینی کاملاً به خورد برنج برود.
  • زمانی که آب برنج تمام شد برای خوشمزه تر شدن استانبولی کمی کره آب شده و دارچین روی آن می ریزیم و با دم کنی می گذاریم تا برنج دم گردد. زیر شعله را کم می کنیم.
  • جهت نسوختن ته دیگ برنج زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید. بعد از 30 دقیقه استانبولی شما آماده است و می توانید با سبزی، ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.

طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ نموده

مواد لازم

روغن

به میزان لازم
برنج3 پیمانه

پیاز

1 عدد

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی

3 عدد
گوشت چرخ نموده500 گرم

دارچین و هل

1/2 قاشق چایخوری

لوبیا سبز سرخ شده (اختیاری)

1 پیمانه

روغن و نمک، فلفل،زردچوبه

به میزان لازم

روش تهیه استانبولی پلو خوشمزه گوشت

  • اول از همه پیاز را پوست می کنیم و خرد می کنیم. در تابه روغن می ریزیم و روی گاز می گذاریم و بعد داغ شدن روغن، پیاز را در آن می ریزیم و سرخ می کنیم.
  • گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. باید از قبل کتری آبمان جوشیده و حاضر باشد و الان سه لیوان از آب جوش کتری را روی مخلوط گوشتمان می ریزیم و صبر می کنیم تا گوشت خوب بپزد.
  • بعد از اینکه گوشت پخته شد رب گوجه فرنگی و نمک را به آن اضافه می کنیم و وقتی آب گوشت کاملا بخار شده و تمام شد آن را از روی شعله برمی داریم و کنار می گذاریم.
  • گوجه فرنگی ها را می شوییم و سر و ته آنها را برش می دهیم. سپس در مخلوط کن می ریزیم و همه را له می کنیم. گوجه ها را در قابلمه می ریزیم و سه لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
  • برنج را پاک می کنیم و چند دور با آب می شوییم تا تمیز گردد و بعد به گوجه فرنگی اضافه می کنیم. آبی که از روی سطح برنج و گوجه فرنگی قرار می گیرد باید تقریبا 5 سانتی متر بالاتر باشد. اگر آب در سطح پایین تری بود مقداری آب به آن اضافه می کنیم تا به حد دلخواهمان برسد.
  • کمی نمک و روغن به برنج اضافه می کنیم و یک ساعت صبر می کنیم تا برنج در این حالت خیس بخورد. بعد از یک ساعت قابلمه را روی گاز می گذاریم و میزان حرارت را کم می کنیم تا آب برنج بجوشد و بخار گردد.
  • هدف از جوشاندن برنج پخته شدن آن است برای همین اگر برنج هنوز مغز پخت نشده بود چند لیوان آب ترجیحا گرم به برنج اضافه می کنیم تا برنج خوب پخته گردد.
  • بعد از پخته شدن کامل برنج، مرکز برنج را با قاشق کنار می زنیم یا خالی می کنیم و مخلوط گوشت چرخ نموده و لوبیا سبز سرخ شده را داخل برنج می ریزیم و روی گوشت چرخ نموده، برنجی که کنار زده ایم را می ریزیم تا گوشت کامل زیر برنج مخفی گردد.
  • اول دمکنی و بعد در قابلمه را می گذاریم و صبر می کنیم تا روی حرارت ملایم برنجمان دم بکشد. بعد از دم کشیدن برنج، استانبولی پلو آماده می گردد و آن را کنار مخلفاتی که معمولا کنار برنج می گذارند سرو می کنیم.

طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ

مواد لازم
برنج3 پیمانه
پیاز1 عدد
سینه مرغ1 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
سیب زمینی متوسط2 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه کافی
طرز تهیه استانبولی پلو مرغ و لوبیا سبز (اختیاری)

روش پخت استانبولی پلو مجلسی با مرغ

  • ابتدا در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک و حرارت را زیاد می کنیم و درب آن را می گذاریم تا جوش بیاید سپس سینه مرغ را در آب در حال جوش قرار می دهیم و یک عدد پیاز کوچک را پوست می گیریم می شوییم و به دو قسمت تقسیم می کنیم.
  • و همراره زردچوبه یا یک چوب دارچین داخل قابلمه قرار می دهیم تا بوی مرغ را بگیرد.به مدت 30 دقیقه بعد مرغ پخته شده است. سپس سیب زمینی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم.
  • و کمی که داغ شد سیب زمینی ها را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا نیم پز گردد و کنار می گذاریم. سینه مرغ پخته شده را در آبکش می گذاریم و استخوان آن را جدا می کنیم و روی تخته با چاقو به هر صورتی که تمایل داریم خرد می کنیم و یا ریش ریش می کنیم.
  • پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و صبر می کنیم تا روغن داغ گردد سپس پیاز را در تابه می ریزیم و در روغن تفت می دهیم تا نرم گردد و بعد گوشت مرغ خرد شده را اضافه می کنیم.
  • و تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و به مواد تابه می افزاییم و تفت می دهیم و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم و صبر می کنیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر گردد.
  • و داخل تابه آب مواد را دیگر مشاهده نکنیم و آن وقت سیب زمنی های تفت داده را به مواد می افزاییم و نمک،فلفل روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم و سس استانبولی را کنار می گذاریم. اگر در پخت برنج مهارت ندارید بهتر است برنج را از قبل خیس نکنید.
  • ولی اگر پخت آن را بلد هستید می توانید از قبل در ظرفی بریزید و روی آن آب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد. در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا جوش بیاید.
  • اگر در پخت برنج تجربه ندارید برنج را در کاسه ای عظیم بریزید و روی آن آب بگیرید و با دست برنج را زیر و رو کنید و آب آن را بیرون بریزید این کار را دو الی سه بار انجام می دهیم تا برنج کاملا شسته گردد سپس در آب در حال جوش می ریزیم.
  • ولی اگر از قبل برنج را گذاشته باشیم تا خیس بخورد آب آن را خارج می کنیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و یک بار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا اطراف برنج بپزد ولی مغز آن سفت باشد. یک دانه از برنج را بر می داریم.
  • و زیر دندان امتحان می کنیم اگر اطرافش نرم بود ولی مغز آن کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم. قابلمه ای که متناسب با میزان پلو و مواد آن باشد انتخاب می کنیم و کف آن روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد.
  • سپس نان لواش یا سیب زمینی را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته ورقه ورقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم و کمی از برنج را روی سیب زمینی ها می ریزیم و روی آن نیز کمی سس می ریزیم (از قبل آماده کردیم).
  • مجددا کمی برنج و روی آن سس می ریزیم ،همین طور لایه لایه برنج و سس می ریزیم تا مواد استانبولی تمام گردد و نصف لیوان آب و روغن را با هم مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج آغاز به بخار کردن کند.
  • و بعد حرارت را کم می کنیم تا برنج دم بکشد. پس از پخت استانبولی پلو با کفگیر پلو و سس را زیر و رو می کنیم تا مواد سس با پلو مخلوط و یکدست گردد و همه جای پلو با سس ادغام شده باشد.استانبولی را دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

نکته: در تمامی دستورات شما می توانید از مقداری لوبیا سبز سرخ شده بهره ببرید و یا آن را حذف کنید.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. اگر به دنبال دستور پخت های آش های اصیل و سنتی ایرانی هستید، خواندن مطالب طرز تهیه پلو مخلوط مشهدی و طرز تهیه آلبالوپلو را در انگیزه از دست ندهید!

شما استانبولی پلو را چگونه می پزید؟ با لوبیا سبز یا بدون لوبیا سبز؟ در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 7774

به "طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی، با عطر و طعمی محشر!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی، با عطر و طعمی محشر!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید