معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس
به گزارش اکسپرس بلاگ، سس نوعی چاشنی است که در کنار برخی غذاها، سالادها، ساندویچ ها، کیک و دسر برای طعم بهتر یا تزیین سرو می شود. با طرز تهیه انواع سس ها آشنا شوید.
سس (sauce) ماده ای است که به عنوان چاشنی یا طعم دهنده در کنار بسیاری از خوراکی ها مورد استفاده قرار می گیرد. سس ها تنوع بسیار زیادی دارند و هر یک مختص به یک نقطه از دنیا بوده و داستان خاص خود را دارند.
سس ها بسته به استفاده ای که قرار است از آن ها بشود به صورت رقیق یا غلیظ تهیه می شوند. برخی از آن ها ماندگاری بالا دارند و می توان آن ها را در یخچال، فریزر یا حتی دمای اتاق تا مدت ها نگه داری کرد و برخی دیگر را باید بلافاصله پس از تهیه مصرف نمود. همچنین برای تهیه برخی از سس ها باید مواد اولیه را پخت یا حرارت مختصر داد اما برای برخی دیگر فقط از مواد اولیه خام استفاده می شود.
در سایت خبرنگاران، طرز تهیه انواع سس ها همراه با عکس و توضیح کامل آمده و شما می توانید به عنوان یک مرجع قابل قبول و مناسب به آن ها مراجعه نموده و نیاز خود را برظرف نمایید. در اینجا تمامی سس های آموزش داده شده در سایت خبرنگاران را برای شما در یک مقاله گردآوری نمودیم تا به راحتی و به صورت فهرست وار به آن ها مراجعه نموده و به خوبی از آن ها استفاده کنید. با ما همراه باشید.
انواع سس ها
- انواع سس های غذایی بر پایه گوجه فرنگی
سس های غذایی سس هایی هستند که به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای گوشتی یا گیاهی و همچنین انواع پاستا و ماکارونی مورد استفاده قرار می گیرند. این سس ها که اکثرا بر پایه گوجه فرنگی تهیه می شوند بسیار معطر بوده و در برخی موارد بسیار تند و پرادویه هستند. در برخی از این سس ها مانند سس کچاپ خانگی، سس گوشت و سس پیتزا، مواد اولیه باید پخته شوند و در برخی دیگر، مواد تنها باهم ترکیب شده و برای مدتی در جایی خشک و خنک قرار می گیرند تا طعم مواد اولیه به خورد یکدیگر برود.
در ادامه نام برخی از این سس ها آمده که شما با یک کلیک می توانید به صفحه آموزش طرز تهیه سس مورد نظر خود رفته و از دستور تهیه آن ها استفاده کنید.
- سس کچاپ
- سس قرمز با رب گوجه
- سس مارینارا
- سس پیتزا
- سس گوشت
- سس سالسا
- سس باربیکیو
- انواع سس سالاد و ساندویچ
شاید بتوان گفت هیچ ساندویچ یا سالادی در دنیا نیست که بدون یک سس خوشمزه و خاص سرو شود. سس های مخصوص سالاد و ساندویچ از نوع خامه ای، پنیری یا روغنی بوده و ادویه زیادی دارند. این سس ها که اکثرا پرکالری و چرب هستند، طعم سالاد یا ساندویچ را بسیار بهتر و لذیذتر می کنند. معروف ترین سس در این دسته سس مایونز است که خود پایه برخی دیگر از سس ها مانند سس ووستشیر، سس هزارجزیره و ... می باشد.
تمام سس های نام برده شده در زیر هم در نوع صنعتی و هم به صورت خانگی تهیه می شوند اما تهیه برخی از آن ها بع دلیل وقت گیر بودن یا گران تمام شدن مقرون به صرفه نیست اما از لحاظ سالم بودن و نداشتن مواد افزودنی، ارزش دست کم یک بار تهیه کردن را دارد.
- سس تارتار
- سس مایونز
- سس رنچ
- سس ماست
- سس سیر
- سس سالاد ماکارونی
- سس هزارجزیره
- سس خردل
- سس سزار
- سس سالاد سزار خانگی
- سس تاباسکو
- انواع سس خامه ای و کره ای
سس های خامه ای و کره ای که معمولا به رنگ سفید یا کرم دیده می شوند بسیار لذیذ و البته چاق کننده هستند. در بسیاری از این سس ها ماده اصلی تشکیل دهنده، کره، خامه، قارچ و آرد می باشد. سس های خامه ای و کره ای پایه اصلی تهیه غذاهایی مانند پاستا و لازانیا هستند و بسیاری از افراد این سس ها را به انواع سس های قرمز ترجیح می دهند.
سس های کره ای و خامه ای معمولا راحت تر و سریع تر از سس ساندویچ تهیه می شوند و به مواد اولیه کمتری نیاز دارند و اکثرا به صورت خانگی تهیه می شوند. در بسیاری از این سس ها می توان خامه را با شیر جای گزین نمود تا کالری مصرفی پایین تر بیاید.
- سس قارچ
- سس قارچ خامه ای
- سس بشامل
- سس بشامل بدون شیر
- سس آلفردو پاستا
- سس لازانیا
- سایر سس ها
برخی سس ها مانند سویا سس، سس ووستشیر و ... به مواد اولیه خاص و اغلب زیادی نیاز دارند و درست کردن آن ها به صورت خانگی واقعا سخت و پیچیده و زمان بر است. سسی مثل سس سویا که با استفاده از دانه های لوبیای سویا تهیه می شود، زمانی حدود 1 سال نیاز دارد تا سس به کیفیت مطلوب برسد و بتوان از آن استفاده نمود. این سس ها که معمولا موارد استفاده خاصی نیز دارند، همه پسند نبوده و طرفداران خاص خود را دارند. با این حال، طرز تهیه همه این نوع سس ها در سایت خبرنگاران به شما به طور کامل آموزش داده شده است.
- سس سویا (سویا سس)
- سس ووستشیر
- سس انار
- سس استیک
- سس پستو
- سس فرانسوی
- سس های شیرین مخصوص کیک و دسر
سس های شیرین به سس هایی گفته می شود که معمولا برای طعم دار کردن و یا تزیین و کاورکردن انواع کیک، دسر و ... از آن ها استفاده می شود. این سس ها معمولا روان بوده و با طعم میوه یا شکلات تهیه می شوند.
- سس کاسترد(کرم کاسترد)
- گاناش شکلاتی (خامه شکلاتی)
- سس سیب
- سس پرتقال
- سس کارامل
- سس براق فرانسوی
- سس شکلاتی
- سس توت فرنگی
معرفی و آموزش انواع سس ماکارونی ایرانی و فرنگی
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا