چگونه با کم خونی مقابله کنیم؟

به گزارش اکسپرس بلاگ، در کم خونی، تعداد، اندازه گلبول های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می گردد.

چگونه با کم خونی مقابله کنیم؟

به گزارش خبرنگاران، از علل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای، خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن و یا مسمومیت های دارویی را نام برد. کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین کم خونی های تغذیه ای در بچه ها و زنان در سنین باروری است.

علائم کم خونی

مهم ترین علامت کم خونی، احساس ضعف و خستگی زودرس است اما، سایر موارد شامل رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند، تنگی نفس، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، مسائل عصبی، بی حسی و کرختی یا سردی انتهای اندام ها، سردرد و... است.

کدام خوراکی ها در درمان کم خونی موثر است؟

مصرف برخی مواد غذایی و مکمل ها می تواند جذب آهن در بدن را افزایش دهد. بهترین ویتامین ث جذب آهن را افزایش می دهد و منابع غذایی حاوی ویتامین ث عبارت اند از پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش. همچنین باید از نوشیدن چای و یا قهوه یک تا دوساعت پس از مصرف قرص آهن و مصرف قرص آهن با ترکیبات دارای کلسیم مانند لبنیات خودداری کرد. البته مصرف همزمان برخی داروها مانند آنتی اسیدها و ویتامین E باعث کاهش جذب آهن می شوند.

با دریافت غذاهای سرشار از آهن معمولا آهن از دست رفته ناشی از اهدای خون پس از یک ماه و نیم جایگزین می گردد. مواد غذایی مانند جگر، قلوه، انواع گوشت قرمز سرشار از آهن هستند. آهن موجود در منابع حیوانی از نوعی است که به آسانی جذب بدن می گردد. مواد غذایی دیگر مانند زرده تخم مرغ، حبوباتی مثل عدس و لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج و جعفری و نیز آجیل و خشکبار هم آهن زیادی دارند.

گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: expresblog.ir شناسه مطلب: 443

به "چگونه با کم خونی مقابله کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه با کم خونی مقابله کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید